Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony verkocht bijna 6 miljoen PlayStation 4-consoles tijdens feestdagen

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 10:37 CategorieGaming

Sony heeft tijdens de presentatie op CES 2018 laten weten bijna zes miljoen PlayStation 4-consoles te hebben verkocht tijdens de feestdagen. Sinds de release van de populaire spelcomputer heeft Sony al meer dan 73 miljoen consoles weten te verkopen.

PlayStation 4 verkoopt nog steeds goed

Tijdens CES 2018 heeft Sony laten weten dat het bedrijf 5,9 miljoen PlayStation 4-consoles heeft verkocht tijdens de afgelopen feestdagen. De populaire spelcomputer is sinds eind 2013 verkrijgbaar en heeft inmiddels een indrukwekkend aantal van 73,6 miljoen verkochte exemplaren op z’n naam staan. Sony is hiermee de onbetwiste leider van deze consolegeneratie. Microsoft heeft, zoals het ernaar uitziet, minder dan de helft aan Xbox One-consoles verkocht. De Nintendo Switch is pas sinds maart vorig jaar te koop.

Ook heeft het bedrijf laten weten dat er 55,9 miljoen games zijn verkocht tijdens de feestdagen. Dit zijn games die in de winkels zijn verkocht, maar ook digitaal over de toonbank zijn gegaan. In totaal zijn er 645 miljoen games verkocht voor de spelcomputer. Er is ook nieuws over PlayStation Plus-abonnees: daar zijn er momenteel 31,5 miljoen van. Dit abonnement heb je nodig om online te kunnen gamen op de console, vergelijkbaar met Xbox Live op Xbox One. Ook krijgen spelers per maand een aantal games die ze kunnen downloaden.

Lees ook onze recensie van de PlayStation 4 Pro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.