Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41 draadloze speakers

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 12:31 CategorieLuidsprekers

Sony heeft tijdens CES 2018 een groot aantal nieuwe producten gepresenteerd. Naast nieuwe televisies, een nieuwe Ultra HD Blu-ray speler en nieuwe soundbars komt het bedrijf met een nieuwe serie bluetooth-speakers. De Japanse fabrikant introduceert de SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41.

Sony SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41

De SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41 zijn volgens Sony ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek, met name dankzij EXTRA BASS. Nieuw is de LIVE SOUND-technologie. Door deze techniek ontstaat een natuurgetrouwe muziekbelevenis. Dit wordt mogelijk gemaakt door de DSP (Digital Signal Processor) en hoek waarin de speaker speelt. De combinatie van DSP en africhting van de tweeter zorgen ervoor dat een natuurgetrouw geluid ontstaat. Bij het inschakelen van deze LIVE SOUND modus wordt het geluid verticaal en horizontaal afgespeeld in de ruimte.

De nieuwe speakers komen beschikbaar in zwart, wit, rood en blauw (XB21 en XB31 zijn tevens in het geel te verkrijgen). Alle modellen kunnen tegen een stootje dankzij een waterbestending- en stofvrijdesign met een IP67-waardering. De Sony EXTRA BASS-serie gaat nog langer mee. Zo heeft de SRS-XB21 een batterijduur van 12 uur en hebben de SRS-XB31 en de SRS-XB41 een batterijduur van 24 uur. Deze accu kan tevens gebruikt worden voor het opladen van een smartphone via de ingebouwde USB-aansluiting (XB31/XB41).

De discoverlichting is wederom geïntegreerd in de nieuwe modellen. Een mix van verschillende lichtjes die op de maat aan- en uitflitsen voor een ultiem feestje thuis of buiten. De speakers zijn uitgerust met clubverlichting via leds in wit en alle kleuren van de regenboog. Bij de XB31 en XB41 zijn eveneens stroboscopen voorzien om een discogevoel te creëren. Daarnaast kunnen deze modellen zowel horizontaal als verticaal geplaats worden en is er de mogelijkheid om tijdens het feestje via USB een smartphone op te laden.

Deze partyspeakers kunnen worden aangestuurd via de vernieuwde Sony Music Center App. Deze applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. Via deze applicatie zijn onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk. De app biedt de mogelijkheid om meerdere speakers met elkaar te verbinden. De Fiestable App is als plug-in te downloaden binnen de Sony Music Center en biedt diverse DJ-functies en interactieve gaming opties. Verbinden van de speakers gaat met een smartphone via Bluetooth of one-touch NFC-connectie. Uiteraard kan ook een draadverbinding gemaakt worden via de audio-aansluiting.

Een handige functie is de Wireless Party Chain. Met deze toepassing is het mogelijk om tot 100 (modellen: SRS-XB21/31/41) speakers draadloos met elkaar te verbinden. Of koppel twee speakers van hetzelfde model draadloos aan elkaar via die functie ‘Speaker Add’ voor een kamervullend stereogeluid.

Prijs en beschikbaarheid

De SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41 zijn vanaf april 2018 beschikbaar in de Benelux voor prijzen van respectievelijk 120 euro, 170 euro en 230 euro.  • Delen:

Reacties

  1. Boogaard
    28 december, 2018 om 20:05

    Goede dag. Vraagje Is er ook een app voor de laptop . Ik heb een sony draadloze speaker
    gekocht 27-12-2018 sony type srs-xb31, en hoe kan ik die op de laptop krijgen.
    We hebben windows 10. VR GR Dick.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.