Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert HT-ZF9 en HT-XF9000 soundbars met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 11:19 CategorieLuidsprekers

Sony brengt twee nieuwe soundbars met Dolby Atmos op de Nederlandse en Belgische markt. Het gaat om de HT-ZF9 en HT-XF9000, beiden voorzien van Virtual Surround Sound en een design dat naadloos moet aansluiten op het design van de nieuwste tv’s van het bedrijf.

Sony HT-ZF9 en HT-XF9000 soundbars

De Sony HT-ZF9 is een 3.1-kanaals soundbar met Dolby Atmos en Virtual Surround Sound. De langwerpige soundbar komt net een audiodriver en slim gepositioneerde speakers. De Vertical Surround Engine produceert een Dolby Atmos-geluid zonder gebruik te maken van plafondweerkaatsing of omhooggerichte speakers. De Vertical Surround Engine kan het effect van helikopters die boven het hoofd vliegen nabootsen, gecombineerd met S-Force Pro Front Surround technologie die het omgevingsgeluid aan de voorkant verbreedt. Tevens zijn SA-Z9R (achter)speakers toe te voegen die zijn ontworpen voor de HT-ZF9. Middels deze uitbreiding kan een 5.1-kanaals surround sound gecreëerd worden.

Dit model is compatibel met de vernieuwde Sony Music Center App (beschikbaar voor Android- en iOS apparaten) waarmee toegang verkregen wordt tot streamingdiensten en multiroom-opties. De HT-ZF9 is uitgerust met Wi-Fi zodat Spotify Connect en Chromecast toegankelijk zijn. Daarbij is de Engelstalige Google Assistant beschikbaar voor aansturing via spreekcommando’s. Door het geven van commando’s via een smartspeaker zijn alle functies van de soundbar te bedienen.

Naast dit model lanceert Sony de HT-XF9000 met twee frontkanaals luidsprekers. Deze 2.1-kanaals-soundbar maakt gebruik van minder speakers dan de HT-ZF9 maar biedt eveneens Dolby Atmos via de Vertical Surround Engine. Ook deze soundbar is uitgerust met S-Force PRO front surround en Sony’s Vertical Surround Engine. Het design van de HT-XF9000 soundbar is speciaal afgestemd op het ontwerp van de nieuwe Sony XF90-serie tv’s.

 

Deze nieuwe soundbars ondersteunen 4K HDR- en Dolby Vision. De bijbehorende subwoofer is draadloos. Tevens zijn deze soundbars compatibel met HDCP 2.2, zijn ze voorzien van twee HDMI in-poorten en een HDMI-output, en zijn ze geschikt om via Bluetooth verbinding te maken met bijvoorbeeld Spotify. De HT-ZF9 biedt ook ondersteuning voor diverse Hi-Res audioformaten en LDAC, dankzij DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX-technologie).

Prijs en beschikbaarheid

De HT-ZF9 is vanaf april 2018 verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs van 800 euro. De HT-XF9000 zal in april 2018 op de markt komen voor een prijs van 500 euro. De SA-Z9R speakers worden in het voorjaar van 2018 geïntroduceerd.

Lees ook onze Sony HT-ZF9 review en onze Sony HT-XF9000 review.


€ 579,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 579,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 599,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  09 januari, 2018 om 18:19

  Stel je niet te veel voor soundbar met atmos. Er gaat niets boven echte speakers en een reciever.

  • Richard
   10 januari, 2018 om 11:07

   Zo denk ik er ook over frans
   Paar staande goeie center en achter fatsoenlijke surroundspeakers is voor mij ook het beste geluid en de prijzen van de soundbar das ja nie aantrekkelijk

  • Jo boreas
   10 januari, 2018 om 12:29

   Helemaal mee eens losse luidsprekers zijn veel beter

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.