Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos CR100 vanaf april 2018 niet meer te gebruiken als controller

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 14:00 CategorieAccessoires

Speakerfabrikant Sonos heeft laten weten dat de eerste controller van het bedrijf, de Sonos CR100, vanaf april 2018 niet meer te gebruiken zal zijn. De reden die de fabrikant geeft hiervoor is dat de accessoire ‘inmiddels verouderde techniek aan boord heeft’.

Afscheid nemen van Sonos CR100

Sonos neemt afscheid van de Sonos CR100. Dit is de eerste controller die het bedrijf heeft uitgebracht, die te gebruiken is in combinatie met de speakers van de fabrikant. Het bedrijf claimt in een mail naar de gebruikers dat ‘meer dan een decennium na de release, de CR100 veel van de functies en diensten die de kern vormen van de Sonos-beleving niet langer kan ondersteunen’. Bovendien heeft ‘de hardware van de controller het einde van zijn levensduur bereikt’. Sinds 2009 zijn de speakers van de fabrikant te bedienen met een applicatie.

In de mail staat verder de volgende uitleg.

De CR100 is een uniek Sonos-product, gevoed door een interne lithium-ionbatterij. Ongeacht het apparaat of de toepassing hebben oudere lithium-ionbatterijen de neiging te oververhitten wanneer je ze blijft opladen. Om die reden kunnen we de CR100 niet langer blijven ondersteunen, zelfs niet in beperkte mate.

Sonos vraag gebruikers om zowel de lader als het product te recyclen. Dat kan middels een lokaal recyclepunt, of door het invullen van dit formulier. Op die pagina staat ook verder uitgelegd hoe je een coupon ter waarde van 125 euro kunt ontvangen, die je kunt besteden op de website van de fabrikant.

 • Delen:

Reacties

 1. Paul
  21 maart, 2018 om 14:44

  Jammer dat u dit zo laconiek accepteert. Die controller kostte inclusief cradle destijds 440 euro. Ik heb er drie en ze doen het nog goed. Ongelooflijk, dat dit zo maar mag.

 2. Ron
  21 maart, 2018 om 17:15

  Dit is volslagen waanzin, eigenlijk te schunnig voor woorden. Los van prijs voor controller en houder heb ik dat spul gekocht, niet geleend. Reden voor mij om naast de app nog steeds de controller te gebruiken is soms toch snelheid vs app, maar vooral onafhankelijk zijn van het onbetrouwbare wifi signaal.
  Dit was een usp waardoor ik het systeem gekozen heb. Nu pakken ze het af. Ik heb sonos aan veel mensen aangeraden, maar ga dat nooit meer doen.
  Waardeloze prutsers en een schandalige aktie.
  Superslecht!!!

 3. K.van Meurs
  04 april, 2018 om 11:51

  Belachelijk!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.