Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos CR100 vanaf april 2018 niet meer te gebruiken als controller

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 14:00 CategorieAccessoires

Speakerfabrikant Sonos heeft laten weten dat de eerste controller van het bedrijf, de Sonos CR100, vanaf april 2018 niet meer te gebruiken zal zijn. De reden die de fabrikant geeft hiervoor is dat de accessoire ‘inmiddels verouderde techniek aan boord heeft’.

Afscheid nemen van Sonos CR100

Sonos neemt afscheid van de Sonos CR100. Dit is de eerste controller die het bedrijf heeft uitgebracht, die te gebruiken is in combinatie met de speakers van de fabrikant. Het bedrijf claimt in een mail naar de gebruikers dat ‘meer dan een decennium na de release, de CR100 veel van de functies en diensten die de kern vormen van de Sonos-beleving niet langer kan ondersteunen’. Bovendien heeft ‘de hardware van de controller het einde van zijn levensduur bereikt’. Sinds 2009 zijn de speakers van de fabrikant te bedienen met een applicatie.

Bekijk ook  Gerucht: Sonos werkt aan soundbar met HDMI 2.1

In de mail staat verder de volgende uitleg.

De CR100 is een uniek Sonos-product, gevoed door een interne lithium-ionbatterij. Ongeacht het apparaat of de toepassing hebben oudere lithium-ionbatterijen de neiging te oververhitten wanneer je ze blijft opladen. Om die reden kunnen we de CR100 niet langer blijven ondersteunen, zelfs niet in beperkte mate.

Sonos vraag gebruikers om zowel de lader als het product te recyclen. Dat kan middels een lokaal recyclepunt, of door het invullen van dit formulier. Op die pagina staat ook verder uitgelegd hoe je een coupon ter waarde van 125 euro kunt ontvangen, die je kunt besteden op de website van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.