Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung toont afbeelding 75-inch The Wall microLED tv

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2018, 10:32 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze maand presenteerde Samsung tijdens CES 2018 het nieuwe The Wall tv-concept. Deze 146-inch televisie maakt gebruik de microLED-techniek waarmee een nieuwe standaard op het gebied van beeldkwaliteit behaald moet worden. De Duitse tak van Samsung heeft inmiddels ook een afbeelding van het 75-inch model verspreid.

Samsung heeft reeds aangegeven dat de 146-inch versie van deze microLED televisie dit jaar nog op de markt moet verschijnen, waarschijnlijk in het tweede kwartaal. Deze variant is echter met name bedoeld voor commerciële toepassingen want 146-inch is voor menig huiskamer ietwat te groot. Een 75-inch variant is voor consumenten interessanter en op Facebook heeft Samsung Duitsland van deze versie al een afbeelding getoond.

De microLED tv van Samsung is in meerdere opzichten uniek te noemen. Ten eerste zorgt de microLED-techniek ervoor dat elke pixel individueel aangestuurd kan worden waardoor zwart nog dieper wordt, het contrast verhoogd wordt en de helderheid omhoog gaat. Ten tweede is de microLED-techniek modulair. Samsung heeft modules van ongeveer 15 bij 15 centimeter ontwikkeld die als LEGO-stenen aan elkaar gekoppeld kunnen worden waardoor je nagenoeg elk formaat (en elke verhouding) kunt realiseren. En, er zijn geen problemen meer met het vervoer of het door de deur krijgen van je nieuwe televisie.

Dat modulaire is voorlopig echter nog geen feature waar we als consument gebruik van kunnen maken. Samsung houdt vooralsnog vast aan vooraf bepaalde formaten en verhoudingen. Het eerste model dat uitkomt heeft een formaat van 146-inch en niet veel later moet de voor consumenten interessantere 75-inch versie op de markt verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans De groot
  17 januari, 2018 om 16:32

  Hoe ver moet er vandaan zitten om ze niet te zien dat het microleds zijn.

  • Martijn Chel
   17 januari, 2018 om 16:50

   De leds zijn de pixels, dus hetzelfde als bij een andere tv.

 2. WvB22
  19 januari, 2018 om 9:13

  Zeer benieuwd of microled kan tippen aan de OLED of in ieder geval in de buurt komt. Als het ze lukt deze techniek binnen 2 jaar voor redelijke prijzen in de markt te zetten (en prijzen daarna net zo snel dalen als OLED) dan heeft Samsung goud in handen. Alle voordelen van OLED heb je dan (oneindig contrast, echt zwart) zonder het beruchtste nadeel van OLED (inbranden). Als LG het inbranden echter (meer) onder controle kan krijgen dan heeft Samsung een probleem. LG produceert inmiddels op massale schaal OLED schermen die elk jaar beter worden en (belangrijker nog) goedkoper om te maken. Misschien is Samsung al te laat met het halsstarrige blijven inzetten op QLED wat niets meer dan een marketing slogan was. Aan de andere kant ook weer indrukwekkende LED televisies gezien van o.a. Sony met helderheden tot wel 10.000 nits. Dat is nog een eind weg voor OLED en waarschijnlijk ook voor microled.

  • Martijn Chel
   19 januari, 2018 om 10:23

   MicroLED is hoogstwaarschijnlijk de komende jaren nog veel duurder dan oled.

 3. patrick
  24 juli, 2018 om 19:26

  micro led is het beste wat je straks kan kopen! ben benieuwd naar de prijzen!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.