Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung ‘The Wall’ is een 146-inch microLED tv

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 11:57 CategorieLcd en led tv's

Samsung toont tijdens CES 2018 diverse nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tv. De Koreaanse fabrikant presenteerde naast de eerste 8K Ultra HD tv ook de eerste microLED tv. Samsung noemt het model ‘The Wall’ en geeft het scherm een formaat van 146-inch mee.

Samsung The Wall is de eerste microLED tv van het bedrijf. De televisie maakt gebruik van een compleet nieuwe beeldtechniek die qua karakteristieken lijkt op oled maar geen gebruik maakt van organisch materiaal. Waar de QLED tv’s van Samsung – en andere lcd led tv’s – verlicht worden door een leds achter het lcd-paneel, zijn de pixels bij microLED gebaseerd op minuscule leds die zelf licht en kleur weergeven. Er is dus, in tegenstelling tot lcd led, geen achtergrondverlichting nodig. Dit moet zorgen voor dieper zwart, een groter kleurbereik, een hoger contrast en een hogere helderheid.

Het 146-inch model van de Koreaanse fabrikant bestaat uit kleinere modules en is daardoor niet beperkt tot formaat, resolutie of vorm. Zo toonde Samsung eerder al een microLED-scherm voor bioscopen. De techniek staat nog in de kinderschoenen en weten we nog niet alle exacte specificaties. Zo is de resolutie van het getoonde model onbekend. Maar, Samsung gaat er wel meteen vol voor want The Wall moet, mogelijk in andere schermformaten, later dit jaar al op de markt verschijnen. De prijs? Daar durven we nog niet over na te denken.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    08 januari, 2018 om 20:37

    Heel erg duur gaat dit worden

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.