Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

20th Century Fox, Samsung en Panasonic starten licentieprogramma HDR10+

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2018, 17:27 CategorieSoftware

20th Century Fox, Panasonic en Samsung hebben vandaag meer informatie naar buiten gebracht over het certificerings- en logoprogramma voor HDR10+, de open HDR-standaard met dynamische metadata.

HDR10+ platform en licentieprogramma

Het HDR10+ platform komt binnenkort beschikbaar voor contentmakers, SoC-producenten en fabrikanten van ultra-high definition TV’s, Blu-ray disc spelers/recorders en set-top boxen. De licentie is royalty-free; er is alleen een kleine administratieve bijdrage vereist. Op de website van de standaard is informatie terug te vinden over het logo en de definitieve specificaties. Daarnaast zijn in samenwerking met derden tools ontwikkeld voor de generatie van Ultra HD Blu-ray metadata. Deze zijn binnenkort beschikbaar voor makers van content waardoor Ultra HD Blu-rayspelers op de markt kunnen komen. Details over de contentoverdracht en het interfaceformat voor de ontwikkeling zijn ook binnenkort beschikbaar.

De HDR10+, één van de HDR-standaarden die gebruikt wordt, maakt gebruik van dynamische tone mapping. Zo worden frame voor frame en scene voor scene variaties in helderheid, kleurverzadiging en contrasten aangepast, wat zorgt voor een sterk verbeterde kijkervaring. 20th Century Fox, Panasonic en Samsung verwachten dat de productie van HDR10+ content snel zal toenemen nu de standaard opengesteld wordt voor contentmakers.

Belangrijke punten van het licentieprogramma:

 • Voordelen voor producenten van apparatuur (zoals TV’s, UHD Blu-ray’s, OTT STB, etc.), distributeurs van content, SoC-producenten, content publishers en contentmakers.
 • Geen royalty per eenheid.
 • Een kleine jaarlijkse administratieve bijdrage voor producenten van toestellen, SoC-producenten en distributeurs.
 • Technische specificaties, testspecificaties, logo/logo guide, patenten van de drie bedrijven die direct gelinkt zijn aan de technische specificaties en testspecificaties.
 • Certificatie van toestellen wordt uitgevoerd door een derde partij, een geautoriseerd testcentrum.

Zodra het licentieprogramma beschikbaar is, zullen de oprichters – 20th Century Fox, Panasonic en Samsung – de HDR10+ techniek toepassen in hun toekomstige Ultra HD filmreleases, geselecteerde TV’s, Ultra HD Blu-ray spelers/recorders en andere producten.

Lees meer over wat HDR10+ precies is.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  06 januari, 2018 om 10:16

  Heb nu alleen nog voorbij zien komen HDR Plus HDR DOLBY VISION.
  Geeft mijn oppo aan in beeld als er een disc in gaat.
  Rechts boven in het beeld komt dat te staan wat voor een disc het is.
  Bij dolby vision is weing aan te passen dan heb je al een schitterend beeld en geluid.

 2. Giovanni
  06 januari, 2018 om 11:30

  Ik hoop dat Samsung hun belofte nakomen en dat dit ook voor hun 2016 tv’s uitkomen…

  https://news.samsung.com/global/how-hdr10-creates-like-real-images

 3. WvB22
  08 januari, 2018 om 2:06

  Blijf het toch zeer onwenselijk vinden, twee standaarden die vechten om dezelfde doelgroep. Wat mij betreft mag Dolby Vision gewoon uitgeroepen worden als winnaar. HDR 10+ komt in mijn ogen gewoon te laat. Er zijn al honderden films en zo veel andere fabrikanten en filmmaatschappijen die allemaal voor Dolby Vision gaan dat het allemaal afleidt van het eigenlijke doel. Het beste plaatje bij de consument brengen. Samsung wedt gewoon op de verkeerde paarden en moet op de blaren zetten. Ze moeten zich concentreren op óf een echt antwoord op OLED (micro LED?) of als de sodemieter zich toch storten op de OLED markt. Je kan mij niet wijs maken dat ze nog geen werkende OLED testmodellen hebben die goed werken als LG dit inmiddels al vijf jaar op grote schaal wel kan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.