Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Roku lanceert overkoepelend platform voor entertainmentsystemen

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2018, 15:01 CategorieThuisnetwerk

Er zijn maar een paar fabrikanten die je daadwerkelijk als significant kunt zien op de smartspeakermarkt: Amazon en Alphabet. Maar als het aan Roku ligt, rekenen we dat bedrijf daar binnenkort ook onder. De fabrikant heeft bekend gemaakt dat het twee nieuwe producten lanceert: de Roku Entertainment Assistant en een nieuw platform genaamd Roku Connect.

Nieuwe software Roku

Roku realiseert zich wel dat het weinig zin heeft om het met hardware op te nemen tegen de giganten. In plaats daarvan focust het zich volledig op de ontwikkeling van een softwareplatform. Op die manier moeten zijn eigen apparaten centraal in homeentertainmentsystemen blijven staan.

In het persbericht dat het bedrijf tijdens de CES in Las Vegas de deur uit deed, schrijft het dat Roku Connect speakers “draadloos verbinding laat opstellen en het mogelijk maakt ze met stem te bedienen, of met een enkele afstandsbediening.” Daarnaast lanceert het bedrijf een licentieprogramma waarbinnen fabrikanten soundbars en speakers kunnen voorzien van de software. Op die manier moet het voor de consument eenvoudig zijn om – met apparaten van verschillende fabrikanten – een compleet netwerk op te bouwen in huis.

Kort door de bocht genomen houdt dat in, dat bijvoorbeeld een speaker, televisie en ander apparaat van verschillende fabrikanten eenvoudig gekoppeld kunnen worden dankzij Roku Connect. Naast Connect maakt het bedrijf ook een virtuele assistent beschikbaar, die op commando bepaalde zaken uit kan voeren. Deze kan geen vragen beantwoorden, maar wel bijvoorbeeld muziek afspelen als je dat van hem vraagt.

Fabrikanten die zich willen aansluiten bij Connect, hoeven daar geen licentiekosten voor te betalen. Dat doet het bedrijf vermoedelijk om aansluiting te vinden bij de markt en relevant te kunnen blijven. Het aantal verschillende ecosystemen voor entertainmentnetwerken blijft immers groeien en wordt daardoor steeds competitiever.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.