Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Releasedatum van Apple Airplay 2 nog verder uitgesteld

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2018, 10:58 CategorieSoftware

Apple heeft laten weten dat de release van Airplay 2 nu voor een later moment staat gepland dan aanvankelijk het plan was. De software voor je thuisnetwerk had eigenlijk samen met de HomePod gelanceerd moeten worden, maar dat redt het bedrijf niet.

Airplay 2 komt op een later moment

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Airplay 2 werd gelanceerd met de Apple HomePod, de slimme speaker die in verschillende landen vanaf 9 februari te koop is. Maar nu heeft het bedrijf uit Cupertino laten weten dat het deze doelstelling niet gaat halen en dat de release verder uitgesteld wordt. Het multiroom audiosysteem is tevens een draadloos audioplatform dat integreert met Apple Homekit (het smarthomeprotocol van de fabrikant), dat het geluid van muziek en televisie draadloos kan versturen.

Dit betekent helaas dat de Airplay 2-speakers die op de planning staan vooralsnog niet via dat platform multiroom audio kunnen aanbieden. Ook kun je nu niet twee HomePods draadloos aan elkaar koppelen. Partners als Bang & Olufsen en Sonos moeten nu ook langer wachten op de updates; kortom, iedereen heeft hier op één of andere manier last van. Het wachten is nu totdat Apple bekendmaakt wanneer het audioplatform daadwerkelijk gelanceerd wordt. Voorlopig moeten we het doen met de woorden ‘later dit jaar’.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.