Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Projectorscherm laat gamers twee verschillende beelden tegelijkertijd zien

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 13:34 CategorieProjectors

Tijdens CES 2018 in Las Vegas laat startup MirraViz een nieuw ontwikkeling zien die zeer interessant is voor met name de gamers onder ons. Het bedrijf heeft namelijk een projectorscherm ontwikkeld dat twee verschillende beelden tegelijkertijd kan tonen. Nee, geen split-screen, maar een volledig scherm dat vanuit elke hoek iets anders toont.

MirraViz maakt geen gebruik van speciale projectoren maar projectoren die je in de winkel kunt vinden, al moeten het volgens het bedrijf wel high-end DLP-projectoren zijn. Het scherm is daarentegen wel speciaal en maakt het dankzij het gebruik van meerdere lagen mogelijk om de twee beelden van twee projectoren tegelijkertijd weer te geven. Simpel gezegd reflecteert het scherm het beeld precies richting de hoek waar vanuit het geprojecteerd wordt. De persoon die links zit ziet beeld A en de persoon die rechts zit ziet beeld B. En dat zonder dat je het beeld van de ander kunt zien.

Volgens het bedrijf is de beeldkwaliteit voor elke kijker optimaal, met een maximaal contrast en een hoge helderheid. Dit scherm lijkt voor voor gamers interessant, en dan met name gamers die tegelijkertijd spelen. Het split-screen is hiermee verleden tijd. Maar MirraViz ziet ook mogelijkheden voor de thuisbioscoop, waarbij de een iets anders kijkt dan de ander. Echter, tenzij je een hoofdtelefoon voor de audio gebruikt lijkt dit ons geen ideale oplossing.

MirraViz verkoopt het projectorscherm reeds in de VS voor een prijs van 499 dollar. Voor 2.000 dollar kun je een complete kit met twee projectoren aanschaffen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.