Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips introduceert 4k Ultra HD tv’s met Dolby Vision in de VS

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 21:48 CategorieLcd en led tv's

Philips heeft tijdens CES 2018 een aantal nieuwe tv’s aan het publiek voorgesteld. Hoewel deze modellen niet door TP Vision gemaakt worden en dus waarschijnlijk ook niet in deze vorm naar Europa komen is het toch interessant ze even uit te lichten. Alle nieuwe modellen beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie en komen met HDR-ondersteuning.

Opvallend is dat Philips zijn instapmodellen in de VS nog altijd uitrust met NetTV+, het smart tv-platform van het bedrijf. Het aanbod binnen NetTV+ wordt wel uitgebreid, met onder meer Hulu die aan Netflix, YouTube en Vudu toegevoegd wordt. Alle 2018 tv’s van Philips beschikken daarnaast over Sonic Emotion, een techniek die voor een breder geluidsveld uit de speakers van de tv moet zorgen.

Het meest interessant zijn de topmodellen, waaronder de lcd led tv’s in de 6900-serie. Deze modellen beschikken over ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10, en bieden een kleurbereik dat 75 procent van de BT.2020 standaard beslaat. BrightPro 2 is de naam die Philips geeft aan de achtergrondverlichting, waarmee heldere delen van het scherm een extra boost krijgen en het contrast vergroot wordt. Een stapje lager zien we de 5900-serie terug, ook uitgerust met Dolby Vision maar met de ‘standaard’ BrightPro-techniek. Alle modellen moeten vanaf april op de Amerikaanse markt verschijnen.

De Philips tv’s voor Nederland en België worden waarschijnlijk in februari tijdens een speciaal evenement aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.