Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Omzet van Nintendo stijgt met 175 procent door succes Nintendo Switch

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 10:38 CategorieGaming

Nintendo heeft laten weten dat de omzet flink is gestegen en dat de Nintendo Switch bijna vijftien miljoen keer verkocht is in 2017. Dat betekent dat de Switch binnen tien maanden tijd meer verkochte exemplaren op z’n naam heeft staan dan de vorige console, de Wii U.

Nintendo Switch legt Nintendo geen windeieren

Nintendo heeft de nieuwste cijfers bekendgemaakt van het bedrijf. Het bedrijf heeft in de laatste negen maanden van 2017 een winst geboekt van ruim één miljard euro, op een omzet van 6,33 miljard euro. Ter vergelijking: in dezelfde periode in 2016 had Nintendo een winst van 761 miljoen euro 2,30 miljard euro. Tussen april en december heeft de spellenboer ook 12,1 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht. Daardoor staat het aantal verkochte Switch-spelcomputers nu op 14,86 miljoen stuks.

De Switch is in tien maanden tijd voorbij het verkoopaantal van de Wii U gegaan. Daarnaast heeft het bedrijf laten weten dat er 47 miljoen spellen zijn verkocht voor de hybride spelcomputer. Super Mario Odyssey is meer dan negen miljoen keer verkocht. Mario Kart 8 Deluxe heeft ruim zeven miljoen verkochte exemplaren op z’n naam staan. Splatoon 2 is goed voor 4,7 miljoen exemplaren, terwijl The Legend of Zelda: Breath of the Wild 6,7 miljoen keer is verkocht. Xenoblade Chronices 2, sinds december uit, is 1,06 miljoen keer verkocht.

We hebben in onze gamerubriek onder meer Xenoblade Chronicles 2 voor de Nintendo Switch hoog beoordeeld. Voor meer recensies over andere videogames die eind vorig jaar zijn uitgebracht, kun je terecht in De beste games van dit moment – deel 3 (najaar 2017).

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.


€ 308,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.