Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia kondigt Big Format Gaming Displays aan: 4k-tv’s van 65-inch

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 9:34 CategorieLcd en led tv's

Nvidia heeft tijdens CES 2018 zijn eigen televisies met Android TV aangekondigd: de Big Format Gaming Displays. Deze televisie, met een grootte van 65-inch en ondersteuning voor 4k, is in feite een grote tv voor liefhebbers van pc-spellen.

Dit zijn de Nvidia Big Format Gaming Displays

Veel mensen zitten te wachten op een televisie van Apple. Maar ondertussen steelt Nvidia ineens de show door de aankondiging van de Big Format Gaming Displays (BFGD). Deze televisies zijn aangekondigd op de CES-beurs, die momenteel plaatsvindt in Las Vegas. De Nvidia BFGD is een grote tv met een formaat van 65-inch, met ondersteuning voor 4k en hdr. Ook zitten er allerlei andere technieken in, zoals Nvidia G-sync, waarmee screen tearing wordt tegengegaan. Daarnaast zit er een volledig werkende Shield aan boord.

Dit klinkt dus als een ideale televisies voor gamers (lees hier een overzicht van de meest ideale tv’s voor gamers), maar Nvidia zet dit product in de markt als een apparaat voor op je bureau — niet voor in de huiskamer. Nvidia werkt samen met Asus, Acer en HP aan deze schermen; dat is een opmerkelijke keuze, aangezien deze fabrikanten geen tot weinig ervaring hebben met het fabriceren van grote schermen. De tv biedt verder een refreshrate van 120 Hz aan, evenals volledige achtergrondverlichting en tot duizend nits.

Omdat de Big Format Gaming Displays ook zijn voorzien van een Nvidia Shield, levert de fabrikant een afstandsbediening en gamecontroller mee. Verder kun je alles met dit scherm wat je ook met de Shield zou kunnen doen. De schermen moeten in de zomer op de markt komen, maar verder heeft Nvidia nog niets over een prijs of releasedatum bekendgemaakt. De vraag die verder nog overblijft is of gamers de ruimte op hun bureau voor zo’n gigantisch ding hebben, of hem stiekem toch als huiskamertelevisie gaan gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.