Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert AV8805 13-kanaals av-voorversterker

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2018, 12:39 CategorieReceivers

Marantz heeft deze week zijn eerste 13-kanaals av-voorversterker geïntroduceerd: de AV8805. De AV8805 verwerkt tot 13.2 kanalen, biedt ondersteuning voor alle hoge resolutie audioformaten en biedt een Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM) voor alle kanalen afzonderlijk evenals volledig draadloze multiroom-audio waarmee integratoren.

Marantz AV8805 av-voorversterker

De Marantz AV8805 is ontworpen om samen met hoogwaardige, externe eindversterkers of actieve luidsprekers te worden gebruikt. De voorversterker ondersteunt de nieuwste 3D-audioformaten, zoals Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D-decodering. Auro-3D zal kosteloos worden ingeschakeld via een toekomstige firmware-update.  Het apparaat komt met acht AK4490 32-bits stereo DAC’s op alle kanalen.

Het stevige basischassis vormt het fundament voor alle printplaten die het gevoelige audiosignaal verwerken en geeft microfonie door ongewenste trillingen geen kans. De grote ringkerntransformator die de hoofdcondensatoren voedt, is op een extra aluminium steunstuk van 5 mm geplaatst voor extra stabiliteit. Alle elektronica wordt ook ondersteund door de koperen bekleding op het hoofdchassis. Dit zorgt voor de beste aardaansluiting en een verbeterde signaal-ruisverhouding. Er worden in totaal 17 HDAM-modules met enkele platen gebruikt voor de best mogelijke kanaalscheiding om te voldoen aan de streefwaarde op het gebied van audioprestaties. Tot slot is alles goed afgedekt met een zware bovenkap bestaande uit drie onderdelen.

Er is een gebalanceerde XLR-stereo-ingang die kan worden toegewezen evenals 15.2 gebalanceerde XLR-uitgangen, waaronder de twee subwoofer-uitgangen en de hoogte-/breedtekanalen aan de voorzijde en de overhead-kanalen. Deze gebalanceerde XLR-compatibiliteit garandeert hoogwaardige prestaties in huis en in de studio, terwijl de 15.2 pre-outs (RCA-uitgangen) zorgen voor extra compatibiliteit met meerdere typen eindversterkers of actieve speakers.

Bovendien biedt de AV8805 verfijnde verwerking van alle signalen met behulp van de HDAM-modules van Marantz in Current Feedback-topologie, voordat ze worden doorgezonden naar de XLR- of RCA-uitgangen en afzonderlijke eindversterker. Verder komt de voorversterker met een Phono MM-aansluiting, WiFi, bluetooth, AirPlay en toegang tot streamingdiensten als Spotify, Tidal, Deezer en TuneIN. Via een toekomstige firmware-update zal de AV8805 eveneens worden voorzien van Amazons Alexa Smart Home Skill voor entertainmentapparaten waarmee je spraakopdrachten kunt geven aan een verbonden Amazon Alexa-apparaat en zo een aantal functies kunt bedienen, zoals de aan-/uit-functie, het volume, demping, muziek afspelen/pauzeren, externe invoer verwisselen en weergave van ondersteunde streamingdiensten.

De Marantz AV8805 heeft ook een geavanceerd videogedeelte, met full 4K compatibiliteit die op alle 8 HDMI-ingangen volledig voldoet aan de nieuwste specificaties van HDMI en HDCP 2.2. Het biedt ook enhanced audio return channel (eARC)-ondersteuning (via een firmware-update) voor de meest geavanceerde audioformaten via een HDMI-verbinding tussen het apparaat en de compatibele tv’s. Voor compatibiliteit met de afstandsbediening van andere componenten heeft de AV8805 op het achterpaneel een infraroodsensor en een dubbele 12V-aansluiting. Voor directe aansluiting op een extern domoticasysteem is de AV8805 tevens voorzien van een seriële RS-232C-poort met Creston Connected-certificering. ot slot is de Marantz AV8805 voorzien van Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume en Dynamic EQ.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz AV8805 heeft een prijs van 3.999 euro en zal vanaf maart 2018 verkrijgbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.