Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG onthult HU80KA 4K Ultra HD projector tijdens CES

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2018, 13:03 CategorieProjectors

LG heeft vandaag, aan de vooravond van CES 2018, wederom een nieuw product aangekondigd. Nadat de Koreaanse fabrikant eerder al nieuwe oled tv’s en nieuwe lcd led tv’s aankondigde is het vandaag de beurt aan de HU80KA Ultra HD projector.

LG HU80KA projector

De projector is gebaseerd op Texas Instruments’ 4K/UHD DLP technologie, waarbij 2716 bij 1528 pixels snel diagonaal heen en weer bewegen om een effectieve resolutie van 3840 bij 2160 pixels weer te geven. Texas Instruments noemt dit XPR (eXpanded PixelResolution). De laserlamp heeft een output van 2500 lumens en kan een beeld ter grootte van 150-inch weergeven. Ook ondersteunt de HU80KA high dynamic range in de vorm van HDR10.

Het design van de HU80KA is wat apart. Het is een rechthoekige box die rechtop gezet wordt en middels een spiegel in de behuizing het beeld op een muur of scherm kan projecteren. Je kunt de projector op de grond plaatsen, aan de muur monteren of aan het plafond hangen. Dankzij het kleine formaat en lichte gewicht is de projector ook eenvoudig te verplaatsen.

Daarbij komt de HU80KA met diverse smart tv-functies dankzij de integratie van webOS 3.5, waaronder streamingapps als Netflix. Ook beschikt de projector over HDMI, USB, een ethernetpoort en bluetooth voor het koppelen van een muis of keyboard. Een externe speaker of soundbar kan gekoppeld worden middels de optische digitale output, HDMI ARC of bluetooth. De beamer beschikt zelf over twee 7 Watt luidsprekers.

LG heeft nog niets bekendgemaakt over de prijs en beschikbaarheid van de HU80KA.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.