Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Assistant voor Android TV in 2018 in het Nederlands beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2018, 9:00 CategorieSmart tv's

Tijdens een presentatie van nieuwe televisies van Philips voor 2018 werd bekendgemaakt dat Google Assistant voor Android TV dit jaar ook ondersteuning voor de Nederlandse taal zal krijgen.

De virtuele assistent Google Assistant werd geïntroduceerd in de Google Home-speakers in 2016 en kwam vervolgens ook naar de smartphones met ondersteuning voor diverse talen. Begin 2017 kwam Google Assistant naar Android TV. De persoonlijke assistent was echter alleen maar via het Engels te bedienen, dit terwijl Google Assistant op andere apparaten wel in meerdere talen beschikbaar is.

Android TV aansturen in het Nederlands

Voor 2018 zal Google Assistant voor Android TV ondersteuning krijgen voor meerdere talen. Naast Duits, Frans en Italiaans zal ook de Nederlandse taal ondersteuning krijgen. De Nederlandse taal wordt ook nog niet ondersteund op de smartphones en de slimme speakers maar dat zal waarschijnlijk met dezelfde update verholpen worden. Je kunt dus straks jouw Android TV met Google Assistant aansturen via Nederlandse stembediening en bijvoorbeeld een serie op Netflix starten, maar ook andere slimme apparaten in huis aansturen.

De Nederlandse taal voor Google Assistant is straks niet alleen beschikbaar voor nieuwe Philips-televisies, maar geldt ook voor andere apparaten voorzien van Android TV. De grote merken zullen hun televisies compatibel moeten maken met de virtuele assistent, maar de nieuwe en brede ondersteuning in diverse talen zal er voor zorgen dat Google Assistant straks ongetwijfeld terug te vinden is op een groot aantal televisies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.