Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste soundbar van Sennheiser beschikt over 13 speakers

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2018, 11:45 CategorieLuidsprekers

Sennheiser is één van de meest bekende audiobedrijven ter wereld en wij kennen het bedrijf vooral van de hoofdtelefoons. Een speaker voor consumenten heeft Sennheiser nog niet op de markt gebracht, maar daar moet dit jaar verandering in komen. Tijdens CES 2018 heeft het bedrijf een prototype soundbar gepresenteerd, uitgerust met 13 speakers.

Het design van de soundbar is nog niet af, maar de speaker werkt al wel volledig, zo weet The Verge te melden. De website mocht de soundbar in een kleine ruimte beluisteren en is zeer te spreken over de audioweergave. Sterker nog; de auteur geeft aan dat de soundbar beter klinkt dat menig andere soundbar.

De soundbar moet onder de Ambeo-vlag op de markt verschijnen, met name omdat er 360-graden geluid mee geproduceerd kan worden. De speaker beschikt over 13 drivers, waarvan zes 4-inch woofers, vijf tweeters en twee naar boven wijzende drivers. Sennheiser omschrijft het als 5.1.4-kanaals virtueel surroundgeluid.

Nu is surroundgeluid uit een soundbar iets waar we altijd heel voorzichtig mee zijn, met name omdat het ontbreken van fysieke speakers in de ruimte in de meeste gevallen duidelijk merkbaar is. Maar, als we The Verge mogen geloven dan is de surroundweergave van deze soundbar nauwelijks te onderscheiden van de surroundweergave van een fysiek 5.1.4-kanaals luidsprekersysteem. Nu moet hier natuurlijk wel bijgezegd worden dat de luisterruimte optimaal moet zijn.

Sennheiser geeft aan dat de soundbar kan ‘zien’ waar de muren en plafonds zich bevinden door te meten hoe geluid weerkaatst. Aan de hand hiervan wordt de weergave geoptimaliseerd zodat de audio je oren bereikt op de manier zoals het zou moeten. Wanneer de soundbar op de markt verschijnt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet duidelijk, maar wij kijken er naar uit om met de soundbar aan de slag te gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.