Denon AVC-X8500H receiver in februari te koop voor 3.699 euro

11 januari 2018 2 Minuten 4 Reacties
Denon-AVC-X8500H-1

Denon heeft vandaag de AVC-X8500H voor Nederland en België aangekondigd. De 13.2-kanaals av-receiver is vanaf februari te koop voor een prijs van 3.699 euro.

Denon AVC-X8500H

De Denon AVC-X8500H is de eerste echte 13.2-kanaals A/V-versterker op de markt en maakt daardoor Dolby Atmos, DTS:X en Auro 3D surround-decodering met 13 ingebouwde versterkerkanalen voor een hoogwaardig 3D surroundgeluid tot 7.2.6 zonder externe versterking mogelijk.

De receiver wordt handgemaakt in kleine batches in Japan en combineert op maat gemaakte DHCT (Denon High Current Transistoren)— en discrete, monolitische versterkers met een vermogen van 150 W per kanaal (@8 Ohm, 1 kHz, 0,05% THD, twee aangestuurde kanalen). Wifi en Bluetooth, streaming met Apple Airplay en draadloze multiroom-audiotechnologie zijn ook aan boord. Gebruikers kunnen muziek afspelen in iedere kamer en van verschillende bronnen, inclusief hoge resolutie DSD- (2.8 en 5.6 MHz), FLAC-, ALAC- en WAV-bestanden.

Met behulp van Amazons Alexa Smart Home Skill voor entertainmentapparaten kun je spraakopdrachten geven aan een verbonden Amazon Alexa-apparaat en zo een aantal functies bedienen, zoals de aan-/uit-functie, het volume, demping, muziek afspelen/pauzeren, externe invoer verwisselen en weergave van ondersteunde streamingdiensten. De Amazon Alexa-functie zal beschikbaar zijn in het voorjaar van 2018.

De AVC-X8500H is voorzien van mogelijkheden voor betere bediening en compatibiliteit met integratie-oplossingen van andere leveranciers of maatwerkproducenten. Hij biedt IP-besturingsmogelijkheden voor integratie met bedieningsapparaten van derden en Control4 SDDP (Simple Device Detection Protocol) certificering. Er is een RS-232C seriële poort beschikbaar voor directe verbinding met externe huisautomatiserings- en bedieningsapparatuur. Een IR-afstandsbedieningsingang op het achterpaneel biedt compatibiliteit van de afstandsbediening met andere componenten in je thuisbioscoopsysteem.

De versterker is compatibel met de nieuwste HDMI-connectiviteit en HDCP 2.2 specificaties op alle acht de HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen. Het apparaat ondersteunt 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Colour sub-sampling, High Dynamic Range (HDR), 21:9 video, 3D en BT.2020 pass-through support. Dolby Vision, eARC (Enhanced Audio Return Channel) en HLG (Hybrid Log Gamma) compatibiliteit worden eveneens ondersteund. eARC zal worden ingeschakeld via een firmware-update in 2018. Bovendien is Denon van plan om eigenaren van de AVC-X8500H de mogelijkheid te bieden om zowel hardware als software te upgraden naar de HDMI 2.1-specificatie, de 8K pass-through capaciteit, zodra de oplossing beschikbaar is. Dit betreft een betaalde upgrade.

De av-receiver biedt ook het Audyssey ruimtecorrectiepakket. De AVC-X8500H is uitgerust met de volledige Audyssey Platinum-suite met geavanceerde DSP-algoritmen en kan daarmee met Audyssey MultEQ XT32 automatische kalibratie van de ruimte-akoestiek uitvoeren. Ook is er compatibiliteit met de nieuwe Audyssey MultEQ Editor App. Met behulp van de optimale MultEQ Editor App kunnen gebruikers het geluid bekijken en beter afstemmen op de specifieke problemen in de kamer en het geluid aanpassen op je persoonlijke voorkeuren.

Reacties (4)