Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De drie beste nieuwe films en series op Netflix #131

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2018, 16:00 CategorieStreamingdiensten

Elke week bekijken we de nieuwe films en series die Netflix heeft toegevoegd. Met deze week een van de populairste sitcoms aller tijden en een praatprogramma van komiek Jerry Seinfeld.

Friends (tien seizoenen)

Ondanks dat Friends al talloze keren op televisie is geweest (nog altijd elke avond op Comedy Central) kreeg Netflix Nederland naar eigen zeggen oneindig veel verzoekjes op social media om de sitcom aan het aanbod toe te voegen. Begin deze week kwamen zowaar alle tien de seizoenen (236 afleveringen) naar de streamingdienst. Friends draait om een groep twintigers (later dertigers) die in New York wonen en hun (liefdes)levens bespreken in het koffiehuis Central Perk. De groep bestaat uit de neurotische Monica (Courteney Cox), haar nerdy broer Ross (David Schwimmer), de verwende Rachel (Jennifer Aniston), de excentrieke Phoebe (Lisa Kudrow), de sarcastische Chandler (Matthew Perry) en rokkenjager Joey (Matt LeBlanc).

Comedians in Cars Getting Coffee (negen seizoenen)

De webserie Comedians in Cars Getting Coffee van komiek Jerry Seinfeld was voorheen te zien op Crackle, de streamingdienst van Sony. Vorig jaar sloot Netflix echter een gigantische deal met Seinfeld, die naast een al te bekijken stand-up special ook nog andere nieuwe shows zal gaan ontwikkelen voor Netflix. Daarnaast zaten ook de uitzendrechten van zijn ‘komieken onder elkaar’ praatprogramma bij de deal inbegrepen. Vandaag verhuisde Comedians in Cars Getting Coffee dan eindelijk van Crackle naar Netflix. In de webserie stapt Seinfeld telkens met een collega komiek (en soms een acteur of een president) in een van zijn vele klassieke auto’s, om ergens koffie te gaan drinken en verhalen uit te wisselen. Zo waren onder meer Ricky Gervais, Chris Rock, Steve Martin en Will Ferrell al te gast in de webserie. Later dit jaar zal Netflix ook nog nieuwe afleveringen gaan maken.

Weeds (acht seizoenen)

Friends was niet de enige populaire serie die aan het begin van het nieuwe jaar in zijn geheel op Netflix werd toegevoegd. Ook alle acht de seizoenen van de komische dramaserie Weeds (102 afleveringen in totaal) zijn inmiddels bij de streamingdienst te bekijken. Mary-Louise Parker (The West Wing, Red) is in de serie te zien als Nancy Botwin, een vrouw die na het overlijden van haar man plots achterblijft met haar twee kinderen. Ze besluit marihuana te verkopen om haar gezin te kunnen onderhouden en daalt vervolgens steeds dieper af in de criminele onderwereld. De serie van zender Showtime was in 2005 de allereerste show afkomstig uit het brein van Jenji Kohan. Kohan tekende onlangs een contract bij Netflix, waar ze al verantwoordelijk is voor de komische dramaseries Orange is the New Black en GLOW.

Netflix – een betaalde videostreamingdienst

Netflix is een betaalde videostreamingdienst waar je voor een vast bedrag per maand kunt kijken naar allerlei films en series; onbeperkt, dus zo vaak en zo lang als je wilt. Omdat het aanbod nog wel eens overweldigend kan zijn, proberen we elke week drie goede, opvallende of grappige films en series er tussenuit te pikken, zodat je er lekker voor kunt gaan zitten in het weekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.