Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De belangrijkste (Ultra HD) Blu-ray releases van januari

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2018, 19:52 CategorieBlu-ray

Wekelijks tippen we een aantal nieuwe toevoegingen aan het aanbod op Netflix, maar elke maand verschijnen er ook weer verschillende films en series (oud en nieuw) op de fysieke dragers. We zetten de belangrijkste releases (Blu-ray en Ultra HD Blu-ray) voor de maand januari op een rij.

Ultra HD Blu-ray in januari

American Made

Op 17 januari brengt Universal de film American Made uit op Blu-ray en Ultra HD Blu-ray. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Barry Seal (Tom Cruise) die in de jaren tachtig als piloot werkte voor de CIA, maar tevens bakken met geld verdiende als drugskoerier voor Pablo Escobar. De film werd geregisseerd door Doug Liman (The Bourne Identity), die eerder met Cruise werkte aan Edge of Tomorrow, dat straks ook een sequel moet gaan krijgen.

Op de beeldkwaliteit na zijn de Blu-ray en Ultra HD Blu-ray van American Made zo goed als identiek. Beide schijfjes zijn voorzien van een naar verluidt indrukwekkende DTS:X-track. Daarnaast is er ook DTS Headphone:X aanwezig. Beide versies bevatten 10 minuten aan verwijderde scènes en aantal featurettes (waaronder een gesprek tussen Liman en Cruise, plus een filmpje over de echte Barry seal), bij elkaar goed voor ruim 30 minuten aan bonusmateriaal.

Stephen King’s It

Op 24 januari brengt Warner de bioscoopversie van Stephen King’s It uit. Wanneer je de film koopt op Ultra HD Blu-ray, zit ook de reguliere Blu-ray inbegrepen. Op beide schijfjes is It uitgerust met een Dolby Atmos-track. De Ultra HD Blu-ray bevat de film in 4K-resolutie met high dynamic range en is ook voorzien van Dolby Vision.

De Blu-ray en de Ultra HD Blu-ray bevatten hetzelfde bonusmateriaal. In Pennywise Lives! zien we hoe acteur Bill Skarsgard zich transformeert tot clown Pennywise, in The Loser’s Club praten de jonge acteurs over hun tijd op de set en in Author of Fear vertelt Stephen King over de oorsprong van het verhaal en de creatie van Pennywise. Tot slot zijn er nog elf verwijderde en verlengde scènes die niet in de bioscoop te zien waren.

Overigens heeft regisseur Andy Muschietti al via de sociale media aangekondigd dat er later in 2018 nog een director’s cut van It uitgebracht zal worden. Waarschijnlijk zitten de elf eerder genoemde verwijderde scenes dan weer echt terug in de film zelf, maar er wordt ook al gespeculeerd over nog meer nooit eerder vertoonde scènes, om de consument straks te verleiden om te ‘dubbeldippen’.

Kingsman: The Golden Circle

Het vervolg op Kingsman is al een tijdje digitaal verkrijgbaar, maar wordt op 24 januari ook door Fox uitgebracht op Blu-ray en Ultra HD Blu-ray. Voor de mensen die de voorgaande Kingsman-film nog niet in het bezit hebben; beide films verschijnen ook samen in de boxsetje. In The Golden Circle komen de Britse Kingsman-spionnen Eggsy (Taron Egerton) en Merlin (Mark Strong) op het spoor van hun Amerikaanse tegenhangers The Statesman. Ze moeten hun krachten bundelen om de slechte Poppy (Julianne Moore) tegen te houden.

Wat betreft het geluid is zowel de Blu-ray als de Ultra HD Blu-ray van Kingsman: The Golden Circle voorzien van een DTS-HD-MA 7.1-track. Wat betreft het bonusmateriaal bevatten beide uitgaven een featurette (13 minuten) over de autoachtervolging aan het begin van de film en de zogenoemde Kingsman Archives. De zeer uitgebreide (bijna 120 minuten) documentaire Inside The Golden Circle lijkt alleen aanwezig te zijn op de Ultra HD-uitgave, want deze is bij ons in Nederland niet door Fox aangekondigd voor de Blu-ray.

Mother!

Vorig jaar was er geen film die zoveel verdeeldheid opriep onder de bioscoopbezoekers als mother! van regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream). De psychologische thriller wordt op 24 januari door Universal uitgebracht op Blu-ray en Ultra HD Blu-ray. In mother! leiden Jennifer Lawrence en Javier Bardem een rustig bestaan in een net gerenoveerd huisje buiten de stad. Die rust wordt echter verstoord door een vreemdeling (Ed Harris) die wil blijven slapen. Als ook zijn vrouw (Michelle Pfeiffer) vervolgens arriveert, ontstaat er een Rosemary’s Baby-achtige nachtmerrie.

Op het beeld na (1080p tegenover 4K Ultra HD) zijn de Blu-ray en Ultra HD Blu-ray van mother! zo goed als identiek. Beide schijfjes werden uitgerust met een Dolby Atmos-track. Daarnaast is er op beide releases een 30 minuten durende featurette getiteld The Downward Spiral aanwezig, plus een korte filmpje (zes minuten) over de make-up en de speciale effecten in de film.

Cloverfield en 10 Cloverfield Lane

Universal brengt op 24 januari ook twee oudere titels uit op Ultra HD Blu-ray. Het gaat om de found footage-film Cloverfield uit 2008 en de (semi)sequel 10 Cloverfield Lane uit 2016. Alle extra’s van de eerdere Blu-ray releases zijn daarbij overgezet naar de Ultra HD-uitgaven. Volgens Universal zijn beide films ook voorzien van een Dolby Atmos-track, maar of dat ook echt klopt is nog afwachten. In de rest van de wereld werd Cloverfield namelijk op Ultra HD aangekondigd met een 5.1 Dolby TrueHD-track, dus er lijkt een foutje te zijn gemaakt. De UHD-release van 10 Cloverfield Lane heeft – net als de Blu-ray release – in ieder geval wel een Dolby Atmos-track.

Edit: Universal heeft inmiddels bevestigd dat de Ultra HD Blu-ray van Cloverfield geen Dolby Atmos-track bevat.

The Beguiled

Sofia Coppola’s The Beguiled krijgt geen UHD-release, maar wordt op 17 januari wel door Universal uitgebracht op Blu-ray. In de film zorgt een in de Amerikaanse Burgeroorlog gewond geraakte soldaat (Colin Farrell) voor een heleboel jaloezie binnen een internaat met enkel vrouwen. Ook Kirsten Dunst (die eerder met Coppola werkte aan de film Marie Antoinette) en Nicole Kidman zijn te zien. De Blu-ray van The Beguiled heeft een DTS-HD Master Audio 5.1-track, plus twee korte featurettes.

Girls Trip

Het komische Girls Trip was vorig jaar een onverwachte hit in de bioscoop, mede dankzij een prima script van Kenya Barris (Black-ish) en een leuke rol van Tiffany Haddish. In de film herenigen vier jeugdvriendinnen (met naast Haddish ook Regina Hall, Jada Pinkett Smith en Queen Latifah) voor een uitbundig reisje naar New Orleans. Universal brengt de film op 24 januari uit op Blu-ray. Het schijfje is voorzien van een DTS HD Master Audio 5.1-track, 10 minuten aan verwijderde scenes, 25 minuten aan outtakes, verschillende featurettes en een commentaartrack van de regisseur.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    17 januari, 2018 om 10:48

    Waarom blijven ze er een gewone blueray in doen ik kijk als ik 4k uhd blueray heb deze alleen andere doe ik niks mee, dan kan ook de prijs naar beneden en het is verspilling van materiaal over plastic overschot en dan beland het weer in zee. Na denken fabrikanten en niet alleen maar gaan voor geld gewin want ze zijn veel te duur deze 4 k uhd hier in nederland jullie houden het zelf tegen wat verkoop aan gaat. Dus gaan scheiden in een bluray gewoon of alleen een uhd blueray.
    Dan kopen de jongeren het wel en blijven ze ook niet downloaden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.