Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Commodore 64 mini verschijnt 29 maart met 64 games aan boord

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 21:39 CategorieGaming

Waar we vorig jaar al konden kennismaken met de Super NES Classic Edition, daar kunnen we op 29 maart van dit jaar nog een andere klassieker terug op de markt verwachten. De Commodore 64 verschijnt dan in een miniversie op de markt. De populaire computer verscheen in januari 1982 en was tussen 1982 en 1984 een groot succes met miljoenen verkochte exemplaren.

De miniversie van de Commodore 64 wordt gemaakt door het bedrijf Retro Games. We zijn ruim 35 jaar verder en straks krijgen we een perfecte replica van de populaire computer met 64 spellen uit de jaren 80 aan boord. De spelcomputer is 50% gekrompen ten opzichte van het origineel, maar de afbeeldingen en de video tonen in ieder geval al aan dat de kenmerken van de originele Commodore 64 duidelijk terug te vinden zijn.

Twee usb-poorten en hdmi-aansluiting op THEC64 Mini

Het toetsenbord op de THEC64 Mini, zoals het apparaat officieel heet, is overigens voor de sier en werkt niet. De oude spelcomputer in een nieuw jasje is echter wel voorzien van twee usb-poorten, waar je naast de meegeleverde joystick eventueel een toetsenbord op kunt aansluiten. Hiermee kun je in Basic programmeren op deze miniversie van de Commodore 64, net als vroeger. Het apparaat toont beelden in 720p via de hdmi-aansluiting.

Onder de 64 games bevinden zich klassiekers als Paradroid, Hawkeye, Nebulus, Uridium en Monty Mole. De volledige lijst van games vind je op de website van de Commodore 64 Mini. De THEC64 Mini verschijnt op 29 maart en krijgt een prijs van 79,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.