Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

2018 LG oled tv’s krijgen ‘black frame insertion’ tegen bewegingsonscherpte

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2018, 15:39 CategorieOled tv's

LG laat maar weinig los over wat er verbeterd is aan de oled tv’s van 2018, maar toch hebben we iets kunnen vinden. De Koreaanse fabrikant voegt namelijk ‘black frame insertion’ als optie toe, waardoor de tv’s minder problemen met bewegingsscherpte zouden moeten hebben.

Black frame insertion

De collega’s van HDTVtest hebben een video gepubliceerd waarin de nieuwe functie getoond wordt. LG heeft de optie de naam ‘Motion Pro’ meegegeven, waarmee ‘black frame insertion’ geactiveerd kan worden. Simpel gezegd betekent dit dat LG tussen frames van het beeld zwarte frame voegt waardoor snel bewegende beelden vloeiender ogen. De optie is bij alle beeldmodi te gebruiken.

Black frame insertion kan echter ook nadelen hebben. Zo kunnen sommige kijkers een knipperend, en dus storend, effect ervaren. Daarbij neemt de helderheid iets af wanneer de optie ingeschakeld wordt. De TruMotion-optie is ook nog altijd aanwezig. Hiermee worden extra frames aan het beeld toegevoegd, gebaseerd op het frame ervoor en het frame erna. Dit kan snelle bewegingen ook soepeler laten ogen maar kan daarnaast zorgen voor een onnatuurlijk soap-opera-effect of fouten in het beeld.

Meer over de oorzaken van en oplossingen voor onscherpe bewegende beelden lees je in ons artikel over bewegingsscherpte.

Nieuwe structuur voor subpixels

Daarnaast hebben de collega’s van Lesnumeriques ontdekt dat de 2018 oled-panelen van LG Display over een nieuwe structuur voor de subpixels beschikken. Groot is het verschil niet maar uit close-up foto’s blijkt onder meer dat de ruimte tussen de subpixels toegenomen is en dat rood iets verhoogd is ten opzichte van vorig jaar. Het effect hiervan is niet duidelijk, maar mogelijk leveren de panelen – die door alle oled tv-fabrikanten gebruikt worden – een hogere helderheid en wordt de kans op retentie (inbranden) verkleind. LG zelf heeft nog niets over de nieuwe panelen bekendgemaakt.

Lees ook onze LG E8-serie oled tv review.


€ 2.033,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 1.611,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
 • Delen:

Reacties

 1. w ketels
  12 januari, 2018 om 18:03

  krijgen de 2017 modellen dan een update of vallen we weer buiten de boot

  • Jan
   13 januari, 2018 om 14:54

   2017 krijgen geen update, bfi is alleen mogelijk met een A9 chip die in top modellen zit.Zelf B8 valt buiten de boot, die heeft een A7 chip.

   • Martijn Chel
    13 januari, 2018 om 17:26

    Volgens mij laten ze het in de video zien op de B8..

 2. w ketels
  14 januari, 2018 om 12:54

  daar heeft martijn gelijk in dus zou het mogelijk moeten zijn

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.