Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG presenteert 88-inch 8K OLED-scherm

Geschreven door
Geplaatst op1 januari 2018, 13:16 CategorieLcd en led tv's

Onze eerder uitgesproken verwachting dat LG met een reusachtig OLED-scherm van misschien wel meer dan tachtig inch zou komen, is uitgekomen. Het scherm meet zelfs van hoek tot hoek 88 inch, wat voor een 8K-OLED-scherm uniek is.

Duur

LG Display heeft het product vandaag aangekondigd en daarmee de race met concurrent Samsung weer een nieuwe impuls gegeven. Het zal geen goedkoop product worden; LG verkoopt al een 77-inch OLED-scherm vanaf tienduizend dollar. Te verwachten valt dat dit model daar nog even stevig overheen gaat. Het is dus geen televisie voor de doorsnee consument.

Dertig procent groter dan 77 inch

Een 88-inch scherm heeft een oppervlak dat dertig procent groter is dan een 77-inch scherm. Het meet van hoek tot hoek meer dan 2,23 meter. De resolutie is 8K, wat overeenkomt met 7680 x 4320 pixels.

OLED

LG heeft met OLED een belangrijke troef in handen in de strijd met Samsung. Deze beeldtechniek wordt gezien als de beste van dit moment en steeds meer fabrikanten nemen OLED-panelen van LG af om premium tv’s ervan te voorzien. Over OLED hebben wij een handig achtergrondartikel geschreven.

CES 2018

LG zal het nieuwe scherm tonen tijdens de elektornicabeurs CES die deze week van start gaat in Las Vegas. Het is nog maar een van de vele nieuwe oled-producten die de Koreaanse producent zal onthullen, zo wordt alvast verteld.

 • Delen:

Reacties

 1. audiofreak1
  01 januari, 2018 om 14:21

  We hebben in onze winkel Oled en Qled langs elkaar staan, iedereen ziet dat Oled het mooiste beeld geeft, Qled is een opgevoerde Led tv met een contrast dat zeer aan je ogen doet.Helaas heeft iedere Samsung een slechte kleuren kijkhoek wat ook weer in het voordeel van Oled is.
  Ik voorzie dat Oled de grote winnaar gaat worden in tv wereld.

  • Giovanni
   01 januari, 2018 om 18:37

   Ik ben benieuwd wat Micro Led gaat doen in 2018 en of het in de buurt komt van Oled kwaliteit..

 2. frans
  02 januari, 2018 om 9:55

  8 K is voor thuis niet nodig. Heb LG oled c7 55 inch met dolby vision en heb nu 2 4 K films met dolby vision ziet er heel mooi uit ook geluid je moet wel alles dan ook met dolby vison door geven amp uhdbluray geluid is best een flinke investering. Alles goed instellen op de tv voor het beste beeld.
  Ik geniet er van

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.