Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘YouTube sluit licentiedeals met Universal Music Group en Sony Music’

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2017, 9:49 CategorieStreamingdiensten

YouTube werkt mogelijk achter de schermen aan een eigen muziekstreamingdienst en heeft daarvoor deals gesloten met Universal en Sony. Eerder deze maand zou het bedrijf al eenzelfde soort licentiedeal hebben gesloten met de muziekafdeling van Warner.

YouTube werkt aan een eigen muziekstreamingdienst – gerucht

YouTube heeft een licentiedeal gesloten met Universal Music Group en Sony Music, schrijft Bloomberg. In de deal staat beschreven dat de platenmaatschappijen meer royalties ontvangen en dat content geüpload door gebruikers beter in de gaten gehouden gaat worden. Daarnaast heeft het bedrijf eerder deze maand al eenzelfde soort licentiedeal gesloten met Warner Music. Deze deals zijn nodig om “mensen wereldwijd een fijne ervaring aan te bieden, maar ook artiesten door te laten breken en van geld te voorzien”, aldus CEO Susan Wojcicki.

Deze nieuwe afspraken tonen misschien aan dat de videostreamingdienst dichtbij de lancering van een muziekstreamingdienst is. Naar verluidt wordt de dienst een combinatiepakket van zowel YouTube Red en Google Play Music. De nieuwe dienst zou in maart 2018 gelanceerd moeten worden (althans, in de Verenigde Staten), maar op dit moment is dat nog niet bevestigd door het bedrijf. De volgende gesprekspartner die nu op de planning staat, is Vevo. Vevo plaatst alleen maar muziekclips van populaire artiesten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.