Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube op Xbox One ondersteunt nu video’s in 4k en 60fps

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2017, 15:36 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor Xbox One, waarmee gebruikers video’s in 4k en zestig frames per seconde kunnen kijken. Xbox One S-bezitters hebben hier lang op moeten wachten; de console is al sinds augustus 2016 te koop.

YouTube-app op Xbox One ondersteunt 4k en 60fps

De consoles van Microsoft krijgen vandaag een gloednieuwe applicatie van YouTube. Deze vernieuwde app zorgt ervoor dat gebruikers video’s in 4k en zestig frames per seconde (60fps) kunnen kijken. Vooral mensen met een Xbox One S hebben hier lang op moeten wachten. De console is al meer dan een jaar op de markt en ondersteunt al sinds die tijd 4k-content via een disc of een videostreamingdienst als Netflix, maar de videodienst van Google moest het nog altijd zonder ondersteuning doen. En dat was uiteraard jammer.

De nieuwe app van YouTube wordt gelanceerd voor zowel Xbox One S en Xbox One X. Je kunt hem ook op je oudere (eerste generatie) Xbox One zetten, maar dan kun je geen video’s in de 4k-resolutie bekijken. Je kunt ze wel opzoeken en vinden, maar afspelen lukt niet. Helaas is het op moment van schrijven zo dat high dynamic range niet wordt ondersteund door de app, dus daar zul je het vooralsnog zonder mee moeten doen. De update wordt nu uitgerold naar alle apps op de Xbox One-consoles, maar je kunt hem ook handmatig downloaden.

Lees ook de recensie van de Xbox One X.

  • YouTube  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.