Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

VRT komt met eerste serie in 4K-kwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2017, 12:37 CategorieStreamingdiensten

De Belgische publieke omroep VRT gaat voor het eerst experimenteren met 4K-kwaliteit voor zijn uitzendingen. De omroep gaat het vierde seizoen van de serie Loslopend wild & gevogelte in 4K-kwaliteit aanbieden op het internetplatform vrt.nu.

4K-kwaliteit

Steeds meer televisies ondersteunen de hoogste standaard op het gebied van beeldkwaliteit: 4K. Maar het aantal televisie-uitzendingen in die standaard is behoorlijk beperkt. Dat komt mede doordat er nog nauwelijks manieren zijn voor kabelaars en omroepen om beelden in die kwaliteit door te zetten. Zo lanceerde KPN eerder dit jaar pas een mediabox die het 4K-signaal kan uitzetten en komt ook Ziggo daar nu pas mee.

De VRT wil graag vooruitlopen op de komst van die technologie. Om die reden is besloten om sketches van het komische programma met 4K op te nemen. “Twee jaar geleden al kwam Sandbox naar ons toe om een draaidag in 4K op te nemen. Dat was geslaagd en daarna vroegen ze om een hele reeks te doen,” aldus producent Riet de Prins tegenover DataNews.

Het productiebudget moest om de kwaliteit te ondersteunen met zo’n tien procent omhoog. Wanneer de afleveringen in 4K precies online komen te staan is nog niet duidelijk. De uitzendingen van het vierde seizoen gaan in elk geval op 9 januari van start.

Beschikbaarheid 4K

De beschikbaarheid van content in 4K neemt in de Benelux zeer rustig toe. Tot nu toe waren vooral Netflix en Amazon hiermee bezig, maar boden zij lang niet alles in deze resolutie aan. De NPO doet het voorlopig in elk geval nog niet; vorig jaar vertelde een woordvoerder nog tegenover Media Magazine dat het nog niet aan de orde is en er pas zal zijn als de consument erom vraagt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.