Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Streamingdienst Tidal in de financiële problemen’

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2017, 10:03 CategorieStreamingdiensten

Volgens de Noorse krant Dagens Næringsliv zit de streamingdienst Tidal in de financiële problemen. Het aantal gebruikers is gestagneerd en binnen zes maanden zou het geld op zijn.

De streaming muziekdienst werd in 2014 opgericht door het bedrijf Aspiro. In 2015 werd het bedrijf in eerste instantie overgenomen door het bedrijf van rapper Jay-Z voor een bedrag van 56 miljoen dollar. Sinds januari van dit jaar heeft Sprint een belang van 33 procent in Tidal genomen. Hiermee zou het bedrijf genoeg kapitaal moeten hebben voor de volgende twaalf tot achttien maanden, waarna er half 2018 winst gemaakt kon worden. Zoals het nu lijkt lijken deze voorspellingen niet helemaal uit te komen.

Tidal wil zich onderscheiden door hogere kwaliteit streams

De muziekdienst wil zich onderscheiden door muziek aan te bieden zonder compressie met het abonnement Tidal HiFi. Hiermee wordt de geluidskwaliteit van cd’s meer benaderd en moet het beter klinken dan de muziek van de concurrenten. Overigens heeft het bedrijf ook een goedkoper abonnement met gecomprimeerde streams, wat te vergelijken is met Spotify en Deezer.

De concurrentie op de markt is groot. Spotify, Deezer en Apple Music hebben een flinke schare vaste klanten, terwijl ook bedrijven als Google met Play Music actief zijn. Spotify heeft 60 miljoen abonnees, terwijl Apple Music inmiddels de 30 miljoen is gepasseerd. Tidal zou rond de 3 miljoen abonnees hebben, maar het werkelijke aantal abonnees zou veel lager liggen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  13 december, 2017 om 21:01

  Er zijn te veel stremming diensten op het moment ik maak gebruik van internet radio zenders die zijn gratis.

  • Rob Bakker
   16 december, 2017 om 22:41

   Sander, wat maakt jou dat iemand en ik geen muzikaal plezier aan internet radiozenders mogen hebben? Google eens op hi-res audiostreams. Ik wens je daar veel luistergenot mee…

 2. sander
  13 december, 2017 om 21:38

  frans leuk dat je gratis gebruik maakt van radio zenders maar wat heeft dat er mee te maken en vaak zijn radio zenders ook nog vaak 128 kbps of lager en kan je ook geen playlisten maken en maar moet afwachten of de volgende nummer in de smaak valt jij zal wel zo goedkoop speaker setje thuis hebben staan

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.