Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Star Wars ook in 4DX bij Kinepolis in Brussel en Antwerpen

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2017, 19:46 CategorieFilms

Ook Belgische bioscoopbezoekers kunnen ervoor kiezen om Star Wars: The Last Jedi te gaan bekijken in 4DX. Kinepolis bevestigt dat de film in 4DX te zien (en te voelen) zal zijn bij de vestigingen in Antwerpen en Brussel.

Jedi’s in 4DX

Eerder werden al Nederlandse voorstellingen van The Last Jedi in 4DX aangekondigd door Pathé. Het ging toen om Pathé De Kuip in Rotterdam en Pathé De Munt in Amsterdam . Kinepolis wist in eerste instantie niet zeker of hun 4DX-zalen op tijd gereed zouden zijn voor de komst van The Last Jedi, aangezien de film volgende week al in première gaat. Toch laat de bioscoopketen nu weten dat de zalen in Antwerpen en Brussel er klaar voor zijn.

4DX biedt een combinatie van water-, wind-, licht- en misteffecten met realistische bewegingssimulaties. De 4DX-stoelen beschikken over een speciale motor die je stoel synchroon met wat er op het scherm gebeurt laat bewegen. Er worden in totaal twintig effecten gebruikt, waaronder rollen, zwaaien en draaien, opveren, trillen, wind, water, regen, geuren, warme lucht, sneeuw, bliksem en mist.

The Last Jedi werd geschreven en geregisseerd door Rian Johnson, die eerder onder meer de film Looper en enkele klassieke afleveringen van Breaking Bad schoot. In de film keert Mark Hamill (foto boven) terug als Luke Skywalker. Hamill was al heel even te zien op het einde van de voorgaande film The Force Awakens, maar had toen nog geen tekst. The Last Jedi is bij Kinepolis overigens ook te zien in 3D, Dolby Atmos, Imax en Laser Ultra. De film gaat op 13 december in première, zowel in Nederland als in België .

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    08 december, 2017 om 10:36

    Volgens mij ging het goed fout in pathe rotterdam de kuip. Deze film te vertonen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.