Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify nu te streamen over meerdere Amazon Echo-speakers

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2017, 13:00 CategorieStreamingdiensten

De mogelijkheid om muziek af te spelen via meerdere Amazon Echo-speakers bestond al langer, maar was nog niet beschikbaar in combinatie met Spotify. Tot nu toe dan, want Amazon heeft bekend gemaakt dat de muziek via Spotify nu ook over meerdere Amazon Echo-speakers gestreamd kan worden.

Om gebruik te maken van deze functie dien je de Alexa-app op te starten en een groep te creëren. Voeg het aantal speakers toe dat je wilt en geef deze een naam, bijvoorbeeld downstairs. Vervolgens zeg je: “Alexa, play *bandnaam* on downstairs from Spotify” en de muziek vanuit Spotify wordt over de speakers in de geselecteerde groep gespeeld.

Spotify aansturen in het Engels op de Amazon Echo

Voorlopig werken de Amazon Echo-speakers nog niet met de Nederlandse taal, waardoor je voorlopig nog in het Engels tegen de slimme speaker dient te praten. Volgens berichten hoef je geen update te downloaden om Spotify te luisteren over meerdere speakers, maar werkt het direct zodra je de Alexa-app vandaag opstart.

Sinds kort hebben we ook in Nederland toegang tot de Amazon Echo. Naast het afspelen van muziek kun je op de Echo bijvoorbeeld het weer opvragen of informatie opzoeken. Ook kun je diverse slimme apparaten aansturen en bijvoorbeeld een boodschappenlijstje maken of afspraken in de agenda beheren. De slimme speakers zijn te bestellen op de Duitse Amazon-website.

  • Delen:

Reacties

  1. Mario
    15 december, 2017 om 12:43

    Ik begreep dat Spotify niet te gebruiken was op de echo’s die je in Nederland kan bestellen, omdat Amazone hun eigen muziekdient promoot.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.