Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony vraagt patent voor 8K HDR-logo aan

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2017, 11:33 CategorieLcd en led tv's

Sinds 2016 zien we op televisies van Sony het ‘8K HDR’-logo verschijnen. Dit logo geeft aan dat de betreffende tv ondersteuning biedt voor de 4K Ultra HD-resolutie en HDR-weergave. Vanaf volgend jaar komt daar mogelijk het ‘8K HDR’-logo bij.

Sony heeft een trademark aangevraagd voor het ‘8K HDR’-logo. De aanvraag is gedaan bij instanties in Europa, de VS en Japan. Dit zou kunnen betekenen dat Sony op korte termijn vol gaat inzetten op de hoge 8K Ultra HD-resolutie. Deze resolutie bevat 7680 bij 4320 pixels en is momenteel nog niet op televisies voor consumenten terug te vinden.

In de details van de aanvraag valt te lezen dat Sony de aanvraag specificeert onder ‘Televisions receivers; light emitting diode (LED) displays’. Mogelijk verwijst dit naar micro-led-schermen waarbij de pixels zeer kleine leds zijn en zelf licht geven. Het is bekend dat Sony aan deze techniek werkt, net als concurrent Samsung. Samsung zou volgens de laatste geruchten tijdens CES 2018 een 150-inch micro-led-tv aan het publiek tonen.

8K Ultra HD is de opvolger van 4K Ultra HD en moet nog meer het gevoel geven alsof je door een raam naar buiten kijkt. We zien al jaren prototype 8K tv’s op beurzen voorbij komen maar een (betaalbaar) model voor consumenten laat nog op zich wachten. Mogelijk gaat 8K Ultra HD dé trend van CES 2018 worden. Deze beurs gaat op 9 januari van start in Las Vegas.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  04 december, 2017 om 14:29

  8K met HDR16.5+++ DOLBYVISION 2.7 HDMI 32.0 etcetera. Pffff zijn nog maar net begonnen met 4K.

 2. PH
  04 december, 2017 om 20:08

  Zolang er geen uitzendingen gaan komen in 4K kun je met 8K tv’s komen maar die gaan niet verkopen! Nederland is wederom het land met de nieuwste snufjes maar een ouderwets mediabeheer! En dat gaat niet op korte termijn veranderen!

 3. ronny
  04 december, 2017 om 23:26

  Te bedenken dat in België de aanbieders van digitale televisie nog steeds aanbieden in HD (zowel via het telefoonnetwerk als via coaxkabel). Ter verduidelijking: High Definition staat voor HD720p, Full HD is pas 1080p. In de zuidelijke Nederlanden moeten we nog beginnen aan Full HD1080 ! Dus op UHD 4K moeten we nog minimaal 5 jaar wachten, oftewel 10 jaar voordat het voor de doorsnee Belg betaalbaar wordt…

 4. Jan
  05 december, 2017 om 8:39

  Denk dat het nederlands netwerk niet voor 4k/8k gemaakt is. Japan is altijd eerste met nieuwe standaarden, en mooie ervan is hun nemen dan ook alles op in 8k als het uitkomt.

  Ze beginnen al met olympische spelen petje af.

  Enigste wat je hebt zijn streamingdiensten en de 4k disks, oja en natuurlijk gameconsoles.

 5. Frans
  05 december, 2017 om 9:37

  Hier zitten we dus niet op te wachten zinloos is dit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.