Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony laat spelers toch misschien hun PSN-naam aanpassen in de toekomst’

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2017, 10:52 CategorieGaming

Het is voor spelers op PSN momenteel niet mogelijk hun online naam aan te passen, maar daar komt misschien verandering in. Die verandering laat dan nog wel even op zich wachten, aangezien die, vooralsnog, gepland staat voor ergens in 2018.

PSN-naam aanpassen straks, misschien, mogelijk

Mocht je al een tijdje zitten te wachten op de mogelijkheid je PSN-naam aan te passen (omdat de naam niet meer bij je past sinds je volwassen bent geworden), dan hebben we enigszins goed nieuws. In een interview tijdens de PlayStation Experience van afgelopen weekend laat Sony’s Shawn Layden weten dat hij hoopt dat de naamaanpassing volgend jaar geïntroduceerd kan worden, waarschijnlijk tijdens de volgende PlayStation Experience in december. Waarom dat nu nog niet kan, is een lang en technisch verhaal.

Het enige dat Layden daarover wilde zeggen is dat het gecompliceerder is dan je denkt. Op Xbox Live is het al wel mogelijk je online naam aan te passen, maar dat kost wel geld (want er moet veel veranderd worden in het achterliggende systeem). Of Sony ook geld gaat vragen voor het aanpassen van de naam, is op moment van schrijven onduidelijk. De reden dat Microsoft er geld voor vraagt, en waarom het nu nog niet bij Sony kan, is om spelers te ontmoedigen snel een naam aan te passen nadat ze zich online hebben misdragen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.