Samsung en Amazon brengen HDR10+ naar streamingdienst Prime Video

12 december 2017 1 Minuut 1 Reacties
Amazon Prime Video Apple TV

Samsung en Amazon brengen video's in de HDR10+-standaard naar de streamingdienst Amazon Prime Video. Vanaf 13 december kunnen Amerikaanse gebruikers met een Samsung QLED- of Ultra HD-televisie kijken naar ongeveer honderd verschillende programma's in het HDR10+-formaat, zo meldt het Zuid-Koreaanse Yonhap News.

Tussen de honderd verschillende films en tv-series bevinden zich titels als The Grand Tour, The Man in the High Castle en The Tick. Met name de eigen Amazon-producties lijken dus ondersteuning te gaan krijgen.

HDR10+ op Prime Video enkel nog in Amerika

De ondersteuning van HDR10+ op Amazon Prime Video geldt voor een select aantal televisies van Samsung, met name de high-end QLED- en Ultra HD-televisies. Alleen Amerikaanse gebruikers van Amazon Prime Video kunnen vanaf morgen het geselecteerde aanbod in HDR10+ gaan bekijken. Of de ondersteuning ook naar Europa komt is op dit moment nog niet bekend.

Tablets Magazine is al eerder uitgebreid ingegaan op HDR10+ en de nieuwe formaat-oorlog. HDR10+ is een belangrijke stap vooruit op het gebied van HDR en biedt flink wat verbeteringen ten opzichte van HDR10. Voor de consument biedt het HDR10+-formaat een grote vooruitgang op het gebied van beeldkwaliteit, maar er zijn inmiddels vijf verschillende HDR-standaarden die gebruikt worden in de industrie. Dit maakt het voor de consument niet bepaald overzichtelijk.

Reacties (1)