Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung en Amazon brengen HDR10+ naar streamingdienst Prime Video

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2017, 18:16 CategorieStreamingdiensten

Samsung en Amazon brengen video’s in de HDR10+-standaard naar de streamingdienst Amazon Prime Video. Vanaf 13 december kunnen Amerikaanse gebruikers met een Samsung QLED- of Ultra HD-televisie kijken naar ongeveer honderd verschillende programma’s in het HDR10+-formaat, zo meldt het Zuid-Koreaanse Yonhap News.

Tussen de honderd verschillende films en tv-series bevinden zich titels als The Grand Tour, The Man in the High Castle en The Tick. Met name de eigen Amazon-producties lijken dus ondersteuning te gaan krijgen.

HDR10+ op Prime Video enkel nog in Amerika

De ondersteuning van HDR10+ op Amazon Prime Video geldt voor een select aantal televisies van Samsung, met name de high-end QLED- en Ultra HD-televisies. Alleen Amerikaanse gebruikers van Amazon Prime Video kunnen vanaf morgen het geselecteerde aanbod in HDR10+ gaan bekijken. Of de ondersteuning ook naar Europa komt is op dit moment nog niet bekend.

Tablets Magazine is al eerder uitgebreid ingegaan op HDR10+ en de nieuwe formaat-oorlog. HDR10+ is een belangrijke stap vooruit op het gebied van HDR en biedt flink wat verbeteringen ten opzichte van HDR10. Voor de consument biedt het HDR10+-formaat een grote vooruitgang op het gebied van beeldkwaliteit, maar er zijn inmiddels vijf verschillende HDR-standaarden die gebruikt worden in de industrie. Dit maakt het voor de consument niet bepaald overzichtelijk.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    13 december, 2017 om 10:42

    We lopen hier altijd achter om dat het een kleine markt is hier niemand die er in durft te stappen alleen als ze er heel veel aan verdienen zo werkt het in nederland.
    Macht op rechten en geld

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.