Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plex presenteert eigen idee van een muziekspeler: Plexamp

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2017, 9:36 CategorieStreamingdiensten

Plex heeft zijn eigen muziekspeler gepresenteerd: Plexamp. De speler is nog niet zo heel uitgebreid, maar heeft wel een aantal cloudfuncties. Je kunt de software nu gratis op je pc downloaden via Plex Labs (een experimentele afdeling binnen het bedrijf).

Plexamp: de muziekspeler van Plex

Plex staat vooral bekend als de cloudmediaspeler, die media op allerlei apparaten binnen een wifi-netwerk kan afspelen. Vandaag heeft het bedrijf zijn idee voor een muziekspeler gepresenteerd, genaamd Plexamp. De makers hebben zich hevig laten inspireren door Winamp (de populairste muzieksoftware van pakweg vijftien jaar geleden) en presenteert alle informatie in één venster. Je kunt het programma nu downloaden via Plex Labs (een experimentele afdeling binnen Plex) en zo’n beetje elk muziekformaat ermee afspelen.

Eén van de meest interessante functies is de visualizer, zoals Winamp vroeger ook had. Verder beschikt de software over slimme functies, slimme overgangen, geen gaten tussen nummers en de mogelijkheid radio’s op te zetten. Bijvoorbeeld op basis van een artiest of gewoon je complete bibliotheek. Mocht je dus nog steeds fan zijn van muziekspelers voor op een computer (Windows of macOS) en snak je naar de dagen van weleer, dan doe je er goed aan eens Plexamp te gebruiken. De software is vooralsnog helemaal gratis te gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.