Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 meer dan zeventig miljoen keer over de toonbank gegaan

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2017, 16:54 CategorieGaming

 

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat de PlayStation 4 wereldwijd inmiddels meer dan zeventig miljoen keer verkocht is. Hiermee is Sony goed op weg om het succes van de PlayStation 3 te verbreken. De PlayStation 3 is in totaal net iets meer dan tachtig miljoen keer over de toonbank gegaan. Het is niet bekend hoeveel van de zeventig miljoen verkochte exemplaren uit de PlayStation 4 Pro bestaat.

Dat de PlayStation 4 succesvoller is dan de Xbox One van Microsoft mag geen wonder meer heten. De exacte verkoopcijfers van de spelcomputer van Microsoft zijn niet bekend, maar een schatting begin januari gaf aan dat de Xbox One ongeveer twintig miljoen keer was verkocht.

Hoe verhouden de verkopen van de Sony PlayStation 4 zich ten opzichte van andere spelcomputers? Sinds 2011 is de Nintendo 3DS ongeveer 68 miljoen keer verkocht. De Nintendo Switch is in het eerste jaar zeven miljoen keer in een huishouden terecht gekomen.

Aantal verkochte games en PlayStation VR

Naast de zeventig miljoen verkochte PlayStation 4’s zijn er ook cijfers bekend gemaakt van verkochte spellen en de PlayStation VR. Volgens Sony zijn er inmiddels 617 miljoen PlayStation 4 spellen verkocht. De PlayStation VR, de virtual reality-bril van Sony is inmiddels twee miljoen keer verkocht. Dit geeft aan dat de interesse van de consument in de virtual reality-bril aan het toenemen is. De eerste acht maanden is het apparaat één miljoen keer verkocht, terwijl de verkochte aantallen in de laatste zes maanden het totaal op twee miljoen heeft gebracht.

Overigens heeft de PlayStation 4 nog een lange weg te gaan om de PlayStation 2 in te halen. De best verkopende spelcomputer aller tijden kwam uit op een totaal aantal van honderdvijfenvijftig miljoen verkochte exemplaren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.