Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix staat open voor de high dynamic range-standaard HDR10+

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2017, 9:21 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf openstaat voor de ondersteuning voor de nieuwe high dynamic range-standaard HDR10+. Echter, op dit moment is het zo dat er nog geen concrete plannen zijn voor de ondersteuning van de nieuwe standaard.

Netflix staat open voor HDR10+

Het is momenteel druk op de high dynamic range-markt. Er bestaan nu al twee populaire standaarden, Dolby Vision en HDR10, en eerder dit jaar werd ook nog HDR10+ gelanceerd. Of dat daadwerkelijk een aanvulling is, moet nog blijken, maar uit een reactie van videostreamingdienst Netflix blijkt dat het bedrijf openstaat voor ondersteuning van deze open standaard. De mogelijkheid bestaat, maar er is nog niets concreets vastgelegd. Amazon Prime Video gaat de nieuwe standaard binnenkort wel ondersteunen.

Met HDR10+ is het mogelijk om per scene de high dynamic range-instellingen bij te stellen vanwege meegeleverde metadata; Dolby Vision biedt een soortgelijke ervaring aan. In tegenstelling tot Dolby Vision houdt de open standaard het echter op 10-bit kleurendiepte, terwijl Vision is overgestapt op 12-bit. Netflix wil nu eerst gaan afwachten totdat meer mensen tv’s hebben die deze technologie (gaan) ondersteunen, voordat het zich toelegt op de omarming van de techniek. Onder andere de 2017-tv’s van Samsung hebben deze ondersteuning.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  12 december, 2017 om 10:10

  Door de bomen het bos niet meer zien heet dit.
  Spreek nu is een systeem af fabrikanten dan al deze verschillende ondersteuningen jullie leren het nooit.
  Die doet hier aan mee de ander niet kijk maar bij tv verkoop de een heeft Dolby vision de ander niet nee ik ga voor hdr 10.
  Consumenten worden hier erg moe van.

 2. dinandus
  12 december, 2017 om 16:25

  Ik mis Philips, op de 2018, en waarschijnlijk de 2017 gaat ze HDR10+ ook ondersteunen, dus hoop dat Netflix het ook gaat ondersteunen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.