Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG werkt aan Crystal Sound oled tv’s met 5.1-kanaals audio

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2017, 11:52 CategorieOled tv's

LG zal tijdens CES 2018 het nieuwste van het nieuwste op het gebied van tv tonen. We weten inmiddels dat de Koreaanse fabrikant onder meer de Crystal Sound-technologie meeneemt naar Las Vegas en mogelijk krijgen we ook een 5.1-kanaals versie te zien.

De Crystal Sound oled tv’s van LG zijn tv’s die niet over fysieke speakers beschikken maar middels ‘actuators’ achter het scherm wordt het paneel in beweging gebracht en hoor je geluid. Sony heeft deze techniek afgelopen jaar al geïntroduceerd onder de naam Acoustic Surface. De techniek is echter door LG ontwikkeld maar we hebben nog geen LG tv’s gezien die erover beschikken.

Het Koreaanse ETNews heeft gesproken met Park Kwan-ho, Senior Researcher bij LG Display. Hij laat weten dat LG de techniek afgelopen jaar niet geïmplementeerd heeft omdat de fabrikant deze verder wilde ontwikkelen. De versie van vorig jaar maakte het mogelijk om stereogeluid via het scherm weer te geven maar inmiddels zijn de onderzoekers zover dat ze 5.1-kanaals geluid kunnen weergeven.

Aangezien het geluid direct uit het scherm komt moet dit volgens de onderzoeker voor een realistischere weergave zorgen en met meerkanaals audio is er een nauwkeurige positionering in de ruimte mogelijk. De verwachting is dat LG tijdens CES 2017 de vorderingen op het gebied van Crystal Sound laat zien. Daarbij verwachten we dat diverse nieuwe oled tv’s van LG over de Crystal Sound-techniek beschikken, al zal het voor nu nog gaan om de stereovariant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.