Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG introduceert nieuwe audioproducten, waaronder de SK10Y soundbar

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2017, 11:09 CategorieLuidsprekers

CES 2018 moet nog van start gaan maar LG heeft al een aantal nieuwe producten voor volgend jaar aangekondigd. De Koreaanse fabrikant introduceert vandaag een nieuwe soundbar, draagbare luidsprekers en een slimme speaker met Google Assistant. Nieuw in 2018 is ook de samenwerking met Meridian Audio voor betere prestaties.

LG SK10Y soundbar

De nieuwe LG SK10Y soundbar is ontwikkeld voor een optimale home cinema-ervaring in de huiskamer. De soundbar heeft een vermogen van 550 Watt en ondersteunt 5.1.2-output dankzij de Dolby Atmos-technologie. Met Dolby Atmos kan geluid in een driedimensionale ruimte kunnen worden geplaatst voor een meeslepend geluid uit alle richtingen. Hiervoor is de soundbar uitgerust met meerdere luidsprekers.

De samenwerking met Meridian Audio komt ook naar voren in de SK10Y-luidspreker. Meridian heeft de SK10Y uitgerust met verschillende technische innovaties, zoals de Bass- en de Space-technologie om luisteraars te omhullen in rijke en compromisloze audio. Bovendien biedt de LG SK10Y soundbar ondersteuning voor hoge resolutie audiobestanden. De soundbar kan geluid afspelen tot 40 kHz en daarnaast is de soundbar voorzien van een ingebouwde geluidsverbeterende functie die de kwaliteit van standaard audiobestanden verhoogt tot 24bit / 192Hz.

Het design van de SK10Y is voorzien van een afgeronde, modern ogende omranding en een slank profiel dat naadloos aansluit onder de meeste televisies die LG in 2018 op de markt brengt. De soundbar kan worden aangesloten op smart hubs, luidsprekers en andere slimme apparaten die Chromecast ondersteunen. De speaker is ook te gebruiken met de slimme Google Assistant.Draagbare luidsprekers

LG introduceert ook de PK-serie draagbare luidsprekers met een compact design. Dankzij de technologieën van Meridian Audio kunnen de PK-speakers overweg met krachtige bassen en worden spraak en zang geoptimaliseerd. Alle luidsprekers zijn te gebruiken met Bluetooth (AptX-standaard) om muziek in hoge kwaliteit te streamen via een draadloze verbinding. De ingebouwde Dynamic Party Lighting feest mee op het ritme van de muziek.

LG ThinQ Speaker

Op CES kondigt LG ook haar eerste premium Smart AI-audioproduct aan: de LG ThinQ Speaker. Deze luidspreker produceert niet alleen geluid, maar is ook te gebruiken met Google Assistant. LG werkte hiervoor samen met Google, zodat de LG ThinQ Speaker naast alle gemakken van een digitale assistent ook gebruikt kan worden om de LG smarthome-apparaten aan te sturen met spraakopdrachten. De LG ThinQ-luidspreker kan dus worden gebruikt om een LG-apparaat in te schakelen met een eenvoudige tekst als: ‘Ok Google, talk to LG, turn on the HomBot.’

Over de prijzen en exacte lanceerdata van de nieuwe producten is nog niets bekend. Op 9 januari gaat CES 2018 van start en krijgen we meer te zien en te horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.