Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dutch FilmWorks begint met verzamelen ip-adressen van illegale downloaders

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2017, 13:40 CategorieFilms

Het Nederlandse productiebedrijf Dutch FilmWorks kreeg eerder deze maand toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens om de IP-adressen van illegale downloaders te verzamelen. Het bedrijf laat er geen gras over groeien en is nu al daarmee begonnen. Het bedrijf verzamelt de gegevens van mensen die de film The Hitman’s Bodyguard hebben gedownload.

Dutch FilmWorks en gegevensverzameling

Het productiebedrijf heeft de Duitse onderneming Tecxpio ingeschakeld om de IP-adressen te verzamelen. Met die lijst in de hand, stapt DFW vervolgens op internetproviders af. Die moeten contactgegevens van mensen die illegaal gedownload hebben overhandigen. Dat is niet verplicht, maar Dutch FilmWorks laat wel al weten dat het indien nodig een verzoek indient bij de rechter.

DFW zal naar eigen zeggen niet de “volledige schade en kosten” verhalen op de illegale downloaders. In plaats daarvan krijgen zij een schikkingsvoorstel van 150 euro voorgelegd. Ook laat DFW weten dat het via onder meer sociale media kenbaar zal maken bij welke films en series het controleert wie ze illegaal downloaden.

Waarom deze film?

CEO Willem Pruijssers laat weten dat de keuze op The Hitman’s Bodyguard viel omdat de film een succes was in de Nederlandse bioscopen. Zo’n 367.000 mensen trokken naar de film in de bioscoop en hij verdiende iets meer dan drie miljoen euro aan de Nederlandse box office. Volgens Pruijssers betekent dit over het algemeen dat de film “ook een hoog downloadpercentage kent.”

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  21 december, 2017 om 23:07

  Was op vakantie in zuid amerika daar donwload idereen gewoon ze kopen geen films en muziek. Niemand koop er wat.

 2. Les
  22 december, 2017 om 8:26

  Te laaaaat! Knappe film en heerlijk op de bank zitten kijken, ver voordat ie überhaupt in NL te zien was.

  Bespaard:
  2 x bioscoopkaartje. 30 euro
  2 x maaltijd. 50 euro
  Drankjes. 50 euro.
  Taxi. 25 euro.

  Kom maar op met die 150 euro schikking. Ik heb ’t eruit! 😂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.