Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Over drie jaar geen analoge tv en radio meer bij Ziggo

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2017, 11:31 CategorieDigitale tv

Het zat er natuurlijk al aan te komen, maar Ziggo heeft nu bekendgemaakt wanneer we het definitief zonder analoge radio en tv moeten stellen. Het bedrijf laat weten dat de spreekwoordelijke stekker er over drie jaar uitgetrokken wordt. De reden hiervoor is dat er ruimte gemaakt moet worden voor docsis 3.1, een techniek waarmee sneller internet via de coaxkabel mogelijk wordt gemaakt.

Je zou zeggen dat vandaag de dag niet veel mensen meer naar analoge tv kijken en naar analoge radio luisteren. Toch zijn er volgens Ziggo momenteel nog tussen de 300.000 en 400.000 huishoudens in Nederland die van het analoge signaal gebruikmaken. Dit komt neer op 5 tot 10 procent van het totale aantal tv-klanten van Ziggo.

Wanneer de stekker exact uit het analoge signaal getrokken wordt kan Ziggo nog niet aangeven. Het uitschakelen zal geleidelijk aan gebeuren. Zodra het afsluiten van het analoge signaal is afgerond ontstaat er ruimte voor docsis 3.1. Hiermee kan het bedrijf internetverbindingen met snelheden van 1Gbit/s of meer gaan aanbieden en op langere termijn behoren hogere snelheden en symmetrische verbindingen tot de mogelijkheden.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  18 december, 2017 om 18:39

  Niet zo erg om dit te gaan missen als ik er dan niet meer voor hoef te betalen helemaal goed.
  Voor de rest heb ik internet radio er op geen dab plus op mijn reciever.
  Vaak staat die op een barok zender news lees ik wel op tablet mobiel tv.
  We zien het wel ben meer nu beniewd naar de 4 K ontvanger van Ziggo.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.