Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision begin 2018 naar 2017 Sony tv’s

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2017, 10:29 CategorieLcd en led tv's

Het heeft even geduurd maar we kunnen binnenkort dan eindelijk de Dolby Vision-update voor in 2017 gelanceerde Sony tv’s verwachten. Vorige maand liet Sony al weten dat de update om de hoek stond maar nu weten we dat deze in januari uitgerold zal worden.

De topmodellen lcd- en oled tv’s die Sony dit jaar uitgebracht heeft kunnen de Dolby Vision-update verwachten. Het gaat om de A1-serie oled tv’s, de XE93-serie en XE94-serie lcd led tv’s en de ZD9-serie lcd led tv’s die alweer wat ouder is.

Dolby Vision is het HDR-formaat van Dolby, dat inmiddels door aardig wat producten ondersteund wordt. Op het gebied van spelers bieden de LG UP970 en Oppo UDP-203 ondersteuning en op het gebied van tv’s zijn het LG en Sony die de kar trekken. Concurrenten Samsung en Panasonic kiezen vooralsnog voor het HDR10-formaat en hebben al aangegeven het nieuwe – en meer met Dolby Vision vergelijkbare – HDR10+ te gaan ondersteunen.

Lees ook meer over wat high dynamic range precies is en lees onze Sony A1 oled tv-serie review.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    22 december, 2017 om 17:11

    Morgen komt mijn OLED tv van LG 55 inch c7 voor een mooie prijs 1598.00 euro

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.