Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De drie beste nieuwe films en series op Netflix #130

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2017, 16:00 CategorieStreamingdiensten

Elke week bekijken we de nieuwe films en series die Netflix heeft toegevoegd. Met deze week, naast het vandaag verschenen vierde seizoen van Black Mirror, onder meer Alfred Hitchcock en het tweede seizoen van Travelers.

Travelers (twee seizoenen)

De sciencefictionserie Travelers is een coproductie van Netflix en de Canadese zender Showcase. Afgelopen week werd het tweede seizoen toegevoegd. De show werd bedacht door Brad Wright, die we kennen van onder meer The Outer Limits en verschillende Stargate-series. In de serie hebben mensen een manier ontdekt om hun bewustzijn terug in de tijd te laten reizen. Een zogenaamde ‘traveler’ neemt dan bezit van het lichaam van iemand in het verleden die op het punt staat te sterven. Een van de tijdreizigers komt terecht in het lichaam van FBI-agent Grant MacLaren (Eric McCormack uit Will and Grace), die vervolgens een team van ‘travelers’ samenstelt om de aarde te redden.

Vertigo (1958)

Afgelopen week werd het aanbod op Netflix uitgebreid met Vertigo, momenteel de enige film van Alfred Hitchcock die bij de streamingdienst te zien is. Jimmie Stewart speelt een gepensioneerde agent met hoogtevrees, die als privé-detective van een oude vriend de opdracht krijgt om een beeldschone dame (Kim Novak) te schaduwen. Na de tegenvallende reacties en bezoekersaantallen gaf Hitchcock destijds vooral af op zijn cast; hij vond Stewart (het zou zijn vierde en laatste samenwerking zijn met de Rear Window-acteur) te oud en ook Novak was volgens hem miscast. Desondanks wordt Vertigo inmiddels gezien als één van de beste films uit zijn oeuvre en zelfs één van de beste films aller tijden.

Zoo (twee seizoenen)

Nooit echt geliefd bij de critici, maar wel bij de liefhebbers van campy tv-vermaak; de CBS-serie Zoo. Zoo is een adaptatie van het boek van James Patterson (bekend van de Alex Cross-reeks), dat door de makers van October Road naar het kleine scherm werd vertaald. Zoo draait om een wereldwijde opstand van dieren, die steeds vaker (en in samenwerking) mensen aanvallen. Een groep specialisten (met onder meer een journaliste en een zoöloog) mag de oorzaak van al deze agressie onderzoeken. Het net op Netflix toegevoegde tweede seizoen van Zoo is een absurde, maar toch vermakelijke mengelmoes van spanning en humor. In Amerika werd de serie onlangs na het derde seizoen stopgezet.

Netflix – een betaalde videostreamingdienst

Netflix is een betaalde videostreamingdienst waar je voor een vast bedrag per maand kunt kijken naar allerlei films en series; onbeperkt, dus zo vaak en zo lang als je wilt. Omdat het aanbod nog wel eens overweldigend kan zijn, proberen we elke week drie goede, opvallende of grappige films en series er tussenuit te pikken, zodat je er lekker voor kunt gaan zitten in het weekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  31 december, 2017 om 17:28

  Deze staan ook op internet illegaal.

 2. Ruud Veldman
  02 januari, 2018 om 9:25

  Leuke tips, zou zeker het 4e seizoen van Peaky Blinders aanbevelen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.