Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste (Ultra HD) Blu-ray spelers van 2017 / 2018

Geschreven door
Geplaatst op25 december 2017, 8:54 CategorieBlu-ray

We hebben dit jaar meer dan 80 producten uitgebreid getest, waaronder ook diverse Blu-ray spelers van de grote merken. Hoewel we steeds meer streamen geniet de fysieke disc voor velen nog de voorkeur en wil je gaan voor de beste kwaliteit en de nieuwste standaarden dan is de disc nog altijd de beste optie. Maar, welke speler kun je nu het beste kopen? In dit artikel bespreken we de beste (Ultra HD) Blu-ray spelers van 2017 / 2018, kijkend naar verschillende prijsklassen.

Alles over Blu-ray spelers

De Blu-ray speler is een apparaat dat we inmiddels al jaren kennen en waar het spannende een beetje van af is, maar toch zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten voordat je er een koopt. Welke aansluitingen heb je nodig, welke discs en media wil je afspelen en wat is je verwachting qua kwaliteit? Meer hierover lees je in ons artikel over alles dat je moet weten voordat je een Blu-ray speler koopt. Sinds twee jaar zien we echter ook de volgende generatie spelers verschijnen, de Ultra HD Blu-ray spelers. Deze apparaten zijn met name interessant wanneer je al een 4K Ultra HD tv hebt of deze wilt gaan aanschaffen. Echter, de topmodellen van vandaag de dag zijn eigenlijk allemaal Ultra HD Blu-ray spelers. Meer over deze nieuwste generatie lees je in ons artikel over Ultra HD Blu-ray discs en spelers. Wil je nog meer weten over spelers, de aansluitingen en de mogelijkheden? Dan kun je terecht op onze Blu-ray speler tip-pagina.

De beste Blu-ray spelers van 2017 / 2018

We hebben dit jaar heel wat spelers voorbij zien komen, en een groot aantal hiervan uitgebreid getest. Onderstaand overzicht met de beste Blu-ray spelers van 2018 is bepaald door te kijken naar onze eigen reviews, ervaringen van andere experts en lezers, de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de betreffende apparaten. In het overzicht hebben we geen speciale volgorde aangehouden.

Oppo UDP-203

Eén van de beste maar ook duurste Blu-ray spelers van dit moment is de Oppo UDP-203. Deze 849 euro kostende speler kan omgaan met nagenoeg alle media, biedt ondersteuning voor Dolby Vision en garandeert een zeer goede beeldkwaliteit.

Als we alles bij elkaar nemen dan moeten we tot de conclusie komen dat de Oppo UDP-203 op dit moment de beste Ultra HD Blu-ray speler is, in ieder geval qua mogelijkheden en beeldkwaliteit. De speler is niet perfect want de afstandsbediening voelt wat ouderwets aan, er zijn geen streaming-apps of -technieken aan boord (voor de puristen wellicht een pluspunt) en de HDMI-input ondersteunt geen HDR, maar het belangrijkste is nog altijd de uitmuntende beeldkwaliteit.

Lees verder in de volledige Oppo UDP-203 review.Sony UBP-X800

Voor iets minder dan 300 euro krijg je de Sony UBP-X800. Dit model moet het doen zonder Dolby Vision en presteert op het gebied van beeldkwaliteit net iets minder, maar doet verder niet veel onder voor de Oppo UDP-203. Heb je een kleiner budget dan is dit één van de beste spelers die je kunt kopen.

De Sony is een echte allrounder waarop je daadwerkelijk al je bestanden en discs af kunt spelen, en bovendien toegang hebt tot content via streamingdiensten en binnen je eigen netwerk. Tel daar een gebruiksvriendelijke interface, multiroom-mogelijkheden en handige bluetooth-opties bij op en je hebt een complete premium Ultra HD Blu-ray speler.

Lees ook onze Sony UBP-X800 review.


€ 271,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Panasonic DMP-UB400

Panasonic heeft het grootste assortiment Blu-ray spelers en zelfs meerdere Ultra HD-modellen. Hoewel je kunt gaan voor de premium DMP-UB700 zul je qua beeldkwaliteit en features maar weinig missen als je voor de goedkopere DMP-UB400 gaat. Voor iets meer dan 300 euro krijg je een dubbele HDMI-uitgang, vele beeldopties en een hoogwaardige beeldkwaliteit.

Panasonic start met deze DMP-UB400 (DMP-UB404) een duidelijke trend naar betaalbare Ultra HD Blu-ray-spelers die uitstekende beeldkwaliteit leveren. Dat hij geen Dolby Vision ondersteunt, hoeft voorlopig geen beperking te zijn. Het aanbod in dat formaat is beperkt. De wat oudere smart tv-omgeving en vrij eenvoudige omgeving vergeven we hem. De speler haalt uit al je schijven met grote zorg het beste beeld en geluid.

Lees ook onze Panasonic DMP-UB400 review.Samsung UBD-M8500

De 249 euro kostende Samsung UBD-M8500 doet qua beeldkwaliteit niet onder voor de UBD-M9500 die we getest hebben en als je genoegen neemt met wat minder features is dit een prima all-round speler. Zo is de mogelijkheid om 360-graden video’s weer te geven verdwenen, kun je Blu-ray-materiaal niet naar een smartphone of tablet streamen en heb je de beschikking over één hdmi-uitgang. De UBD-M8500 is verder identiek aan de UBD-M9500, onder meer met de One Control-bediening, HDR-weergave, smart-functies, WiFi en een gebogen design.

Lees verder in onze Samsung UBD-M9500 review.

 Sony BDP-S6700

Sony heeft naast een topmodel Ultra HD Blu-ray speler ook een prima presterende Blu-ray speler voor de kleinere budgetten uitgebracht. De BDP-S6700 schaalt video en Blu-ray-films op naar 4K UHD-detail en is voorzien van een breed scala aan toepassingen voor een optimale muziek- en beeldervaring thuis. Het systeem biedt toegang tot streamingdiensten als Spotify en Deezer, en de app SongPal Link creëert extra luistermogelijkheden in huis.


€ 139,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 139,99

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

€ 158,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Meer informatie

Meer informatie over de aanschaf, de installatie en het gebruik van een Blu-ray speler vind je in onze home cinema informatiegids. Lees ook onze reviews door van de nieuwste Blu-ray spelers.

 • Delen:

Reacties

 1. PeterP
  25 december, 2017 om 11:12

  Ik mis hier toch wel de DMP-UB900 van Panasonic in het overzicht!
  Een top speler van de eerste generatie met zeer goede recensies.
  Maar de Oppo krijgt steeds de meeste media aandacht?

  • Hans
   25 december, 2017 om 11:41

   Klopt en in tegenstelling tot de eerder genoemde Oppo heeft de Panasonic UB900 wel streamingsapps en HDR aan boord. Deze toen bijna 900 euro kostende speler kun je nu kopen voor iets meer dan 600 euro.

   • Martijn Chel
    25 december, 2017 om 13:05

    Wat bedoel je met HDR? De Oppo heeft ook HDR-ondersteuning.

  • Martijn Chel
   25 december, 2017 om 13:07

   Daar heb ik bewust niet voor gekozen omdat qua beeldkwaliteit de UB400 exact hetzelfde is als die van de UB900 (check de review en zelfs Panasonic zelf bevestigt het). Hij is alleen een stuk goedkoper. Natuurlijk kun je ook qua apps en features veel gaan vergelijken, maar in mijn optiek zal het merendeel van de mensen de apps van de tv gebruiken en als ze een relatief groot budget voor een speler hebben met name kiezen aan de hand van beeldkwaliteit. Als je echt een audiofanaat bent dan kies je denk ik eerder voor de Oppo dan de Panasonic.

 2. Peter vb
  25 december, 2017 om 12:26

  De speler haalt uit al je schijven met grote zorg het beste beeld en geluid.
  Dt is een quote die hier staat over de Panasonic UB400. (Maar beste geluid kan toch niet meer omdat alle spelers hetzelfde klinken?) En iedereen hele fijne dagen gewenst.

  • Martijn Chel
   25 december, 2017 om 13:05

   Het wordt wel een beetje flauw nu Peter.. Ik heb eerder gereageerd maar daar kom je niet op terug. Ik kan het nu blijven verdedigen, maar dat heeft weinig zin. Nogmaals; ik heb altijd de audio meegenomen in de overall ervaring en dus altijd aangegeven of die totale audio- en video-ervaring goed was. Een speler kan, ondanks dat de audio digitaal is en dus niet zal verschillen van andere digitale bronnen, nog altijd omschreven worden als een speler die het optimale uit je beeld en geluid haalt.

   • Peter vb
    25 december, 2017 om 23:35

    Met je laatste zin op mijn reactie haal jij je eigen theorie onderuit. Nog altijd een speler die het optimale uit je beeld en geluid haalt. Geluid zal dan voor alle digitale spelers helemaal geen issue meer moeten zijn. Maar beste Martijn, zal niet meer reageren.

   • Martijn Chel
    26 december, 2017 om 15:13

    Je blijft ergens aan vasthouden en daardoor wil je niet horen wat ik zeg, en dat vind ik jammer. De audio-ervaring kan nog steeds goed zijn, ook al is dit hetzelfde als andere spelers. Ik heb het over de ervaring, niet de verschillen in geluid, en ik zeg nergens dat geluid een issue is. Maar, zoals ik eerder al aangaf is het inderdaad beter (al is het jammer) om digitaal geluid voortaan maar achterwege te laten. Als je wilt kunnen we het constructief houden en in plaats van zinnen ontleden of op allerlei manieren interpreteren, het standpunt bespreken.

  • Martijn Chel
   25 december, 2017 om 13:06

   Fijne dagen gewenst.

 3. PeterP
  25 december, 2017 om 13:13

  Ok bedankt voor je toelichting Martijn.
  Prettig eindejaar gewenst!

  • Martijn Chel
   25 december, 2017 om 13:22

   Hetzelfde Peter!

 4. Frans
  25 december, 2017 om 14:01

  Heb nu mijn LG OLED er bij als laatste. Kan nu het 4 k uhd bluerays beoordelen niet alle films zijn echt beter dan de gewone bluerays 1080p. Wat mij dus wel opvalt is dat de 4 k films niet allemaal goed en mooi zijn. De meeste zien er strak en mooi uit geluid ook prima kan dolby atmos ook horen. Ik heb de laatste film van transformers die is wel schiterend in dolby vision echt heel erg mooi. Dat is dan ook de enige die ik heb de rest is van film hdr en hdr plus hdr 10 nog niet denk ik.
  Dolby vison films ja van mij komen er meer echt heel mooi.
  Bezit de oppo 203. LG OLED 55 inch. Marantz sr6012. Kef speakers. Rel sub. Dolby atmos de kers 2 stuks. Tot zo ver vind ik het in mijn huis wel zat met apparaten en speakers.
  Bezit de horizonbox Ziggo al in met 150 MB genoeg te zien ook met film 1.
  Kijk nu uit naar de 4 k box ziggo zodra hij beschikbaar word ga ik hem omruilen.

 5. Jasper
  26 december, 2017 om 14:29

  tocj jammer dat Pioneer in Europa uit dit segment gestapt is.
  De BDP-LX58 en BDO-LX88 waren erg fijne spelers.

 6. Johan
  01 januari, 2018 om 13:49

  Alle goeds voor 2018 !

  Tot mijn verbazing zag ik dat je d Sony Ubp x1000 bij i ear kunt bestellen. Ik kijk daar al heel lang naar uit, de opvolger van de ubp x800.

  Waarom is deze niet meegenomen? Ik hoop dat deze speler op je website besproken wordt en vergeleken met de 800 serie.

  Tot slot hoop ik dat Sony dit nieuwe jaar snel met een hoogwaardige nieuwe receiver komt (zoals in de verenigde staten, de z5000), ook daar kijk k echt naar uit!

  Only Sony…..

  Groet Johan

  • Martijn Chel
   01 januari, 2018 om 14:09

   Beste wensen ook voor jou!

   Deze is niet meegenomen omdat hij officieel niet in Nederland te koop is. Ik denk dat het om een importmodel gaat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.