Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2017

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2017, 8:54 CategorieHomecinema Magazine

2017 zit er weer bijna op maar niet voordat we ook bij Homecinema Magazine het jaar op mooie wijze afgerond hebben. Het is weer een veelbewogen jaar geweest op het gebied van home cinema, met diverse nieuwe technieken en standaarden en honderden nieuwe producten. Ook voor ons is het een veelbewogen jaar geweest, met onder meer de overgang naar FWD. Natuurlijk zijn we er dit jaar weer druk mee geweest en hebben duizenden nieuwtjes, ruim 60 achtergrondartikelen en meer dan 80 reviews geschreven. Hieronder vind je de artikelen, reviews en tips die dit jaar het meest gelezen werden.

Nieuws

Ook dit jaar zijn het op het gebied van nieuws de overzichten die de lijst aanvoeren. Zo werden de 2017 oled tv line-up van LG en de 2017 tv line-up Samsung dit jaar het meest bekeken. Dat 4K Ultra HD Nederland aan het veroveren is zien we terug aan het feit dat het nieuws over 4K-abonnementen en 4K-settopboxen van KPN het best gelezen nieuwtje van dit jaar is. Ook de oled tv wint aan populariteit in Nederland, wat blijkt uit de velen lezers van ons artikel over de meest betaalbare oled tv’s van het moment.

Verder zijn de problemen rondom apps op smart tv’s nog altijd een belangrijk punt. Dat de NPO stopt met het ondersteunen van smart tv’s uit 2014 of ouder is dan ook één van de best gelezen artikelen. En zou het dan toch zo zijn dat de Nederlander de gebogen schermen en 3D-weergave op tv’s mist? Het nieuws dat LG stopt met gebogen schermen en 3D werd immers veelvuldig gelezen. Onze lezers blijven in ieder geval graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen want de introductie van HDMI 2.1 staat in de top 10 van best gelezen nieuwtjes.

Achtergronden en tips

In 2017 hebben we ruim 50 achtergrondartikelen en tips op digitaal papier gezet om je te informeren en adviseren over nieuwe producten, technieken en ontwikkelingen. Onze home cinema informatiegids, waarin alle tips en adviezen geordend staan, trekt nog altijd de meeste bezoekers, maar als we naar individuele artikelen kijken zien we dit jaar dat de uitleg over Samsung QLED bovenaan de lijst staat.

Een onderwerp dat altijd veel stof doet opwaaien en discussies doet aanwakkeren is HDMI. Dit jaar hebben we een uitgebreid artikel over de mythen omtrent HDMI geschreven, wat dus ook veelvuldig gelezen en flink bediscussieerd werd. In 2017 hebben we daarnaast de gameconsoles wat breder meegepakt en dat wierp zijn vruchten af. Ons artikel over de verschillen tussen de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro is in de top 10 terug te vinden.

Natuurlijk ontbreken ook de achtergronden over beeldtechnieken en nieuwe standaarden op het gebied van tv niet. Zo is de achtergrond over het verschil tussen lcd en oled nog steeds populair, hebben veel bezoekers afgestemd op de uitleg over high dynamic range en blijkt het al wat oudere artikel over wat 4K Ultra HD is nog steeds interessant.

Reviews

Dit jaar hebben we het aantal reviews opgeschroefd, waardoor producten als gameconsoles en projectoren ook veelvuldig aan bod gekomen zijn. De best gelezen review van 2017 is echter van een oled tv; de Philips 55POS9002. Op zich geen verrassing want TP Vision laat dit jaar zien weer bij de top te behoren als het op beeldkwaliteit aankomt. Dat QLED nog altijd hoog scoort blijkt uit de nummer 2-positie. Die is namelijk voor de review van de Samsung Q7F-serie.

Sonos neemt de derde plek in met de review van de Playbase, de nieuwe toevoeging aan het assortiment. In de top 10 zien we verder nog de review van de Sony XE9005-serie lcd led tv terug, maar ook een review van een nog altijd populaire productgroep; de soundar. De LG SJ9 soundbar met Dolby Atmos gaat er met de eer vandoor. Dat een goede audiokwaliteit middels losse componenten ook voor onze lezers belangrijk is blijkt uit de populariteit van onze Marantz receiver step-up review. Hierin kijken we naar de SR5011, SR6011 en SR7011.

Onze eigen thuisbioscoop

Eén van de projecten waar we dit jaar veel aandacht aan besteed hebben en dat we dit jaar hebben afgesloten is het bouwen van een eigen thuisbioscoop en testruimte. We hebben het hele proces, van het plan en de tekening tot het voor de eerste keer een film kijken, uitgebreid beschreven in onze gids over het maken van je eigen thuisbioscoop.

Op naar 2018

We mogen terugkijken op een mooi jaar, met indrukwekkende vernieuwingen op het gebied van audio en video. De home cinema-markt staat verre van stil en dus hebben we weer hoge verwachtingen voor 2018. Ook bij Homecinema Magazine staan er belangrijke veranderingen op het programma. Hierover kun je meer lezen in ons artikel waarin we het FWD platform introduceren. Wij kijken in ieder geval uit naar volgend jaar en gaan je hopelijk nog meer en gerichter voorzien van nieuws, achtergronden en reviews. Het team van Homecinema Magazine wenst je een fijne jaarwisseling!

Mocht je dieper in alles dat met home cinema te maken heeft willen duiken, neem dan onze reviews en tips en adviezen door.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  30 december, 2017 om 10:10

  In 2018 laat de prijzen van de 4 K UHD bluerays en de extra bijgevoegde zooi is achterwegen ga alleen 4 K verkopen dan kan de prijs flink omlaag niemand zit hier op te wachten en is verspilling van materiaal.
  Bied alleen 4 K , bluerays, en DVD heeft zijn tijd gehad weg met dit ding.
  Stop ook met de verkoop alleen een DVD speler, verkoop alleen bluerayspelers.
  DE PRIJS KAN BEST NAAR BENEDEN DAN VERKOOP JE OOK MEER NIET OP DE MANIER NU ZOALS NU DAN KOOP NIEMAND MEER WAT FABRIEKANTEN VAN DEZE MEDIA EN KOM NIET AAN MET REGIO GEZEIK EN RECHTEN BRENG EEN FILM UIT IN DE HELE WERELD TEGELIJK ZO ZOU HET MOETEN EN NIET ANDERS.
  KAN BREIN OOK SLUITEN EN AL DIE ANDERENZEIKERS DIE ER NIKS AAN DOEN DAN ALLEEN MAAR KLAGEN DOE DAAR IS WAT AAN SUKKELS.

 2. Fred
  30 december, 2017 om 20:08

  En nu in enigzins te begrijpen Nederlands.

 3. Alil
  20 februari, 2018 om 6:54

  Hi ik vind prijzen fantastische duur!mensen duur daar krizis elke dag nog armer worden,ik gebruik TV Samsung van 2006 jaar,werkt prima!Als ik heb 3-4duizend euro ik ga kopen een mooie auto maar niet TV hoor! mvg Alik

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.