Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste av-receivers van 2017 / 2018

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2017, 8:54 CategorieReceivers

We hebben dit jaar meer dan 80 producten uitgebreid getest en sinds lange tijd hebben we ook het aantal av-receivers dat in onze luisterruimte arriveert opgeschroefd. De av-receiver is inmiddels een belangrijk onderdeel van het home cinema-systeem en daarom testen we ze niet alleen, we zetten ook de beste modellen van dit moment voor je onder elkaar. In dit artikel bespreken we de beste av-receivers van 2017 / 2018, kijkend naar verschillende prijsklassen.

Wat is een av-receiver?

Voordat we de tips en adviezen voor het kopen van een av-receiver onder elkaar zetten is het belangrijk om een receiver te definiëren. We hebben al een keer uitgebreid beschreven wat een av-receiver is maar kort gezegd komt het erop neer dat een av-receiver het middelpunt van je home cinema-systeem is. Hierop worden alle componenten (apparaten) aangesloten en hieraan worden de speakers gekoppeld. De receiver bevat versterkers waarmee de speakers aangestuurd kunnen worden. Daarbij kunnen moderne receivers draadloze signalen ontvangen, bijvoorbeeld voor het streamen van muziek. Receivers zijn complexe apparaten, met tal van instellingsmogelijkheden en features.

Ben je op zoek naar een av-receiver of wil je er meer over weten? Neem dan onze speciale av-receiver tips-pagina door waarop je alle tips, adviezen en achtergronden kunt vinden.

De beste av-receivers van 2017 / 2018

We hebben dit jaar heel wat av-receivers voorbij zien komen, en een groot aantal hiervan uitgebreid getest. Onderstaand overzicht met de beste av-receivers van het moment is samengesteld door te kijken naar onze eigen ervaringen met de betreffende modellen, de ervaringen van bezoekers en andere experts, ontwikkelingen in de markt en natuurlijk de prijsontwikkelingen. Daarbij hebben we gekeken naar de ondersteuning voor de nieuwste standaarden, waaronder de nieuwste hdmi-versies, 4K Ultra HD, HDR, DTS:X en Dolby Atmos.

Rotel RAP-1580

Heb je een budget van rond de 4.000 euro dan is de Rotel RAP-1580 één van de beste av-receivers die je kunt kopen. Dit model is echt gericht op maximale prestaties qua muziek en film, dus qua features moet je met wat minder genoegen nemen.

Waar dit model in uitblinkt is datgene waar hij uiteindelijk voor bedoeld is; de audioweergave. Op dit vlak presteert de versterker zeer goed, zowel op het gebied van surround als op het gebied van stereo. Ten opzichte van de volledig uitgeruste receivers die we eerder testten biedt de RAP-1580 een breder geluidsveld, met meer subtiele details, duidelijkere controle over de weergave en een groter bereik. Kijken we puur naar de audiokwaliteit dan is de RAP-1580 het geld dus absoluut waard.

Lees verder in onze Rotel RAP-1580 review.


€ 3.999,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 3.999,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Arcam AVR550

Voor diegenen met een wat groter budget is er nog een uitstekende keuze. De Arcam AVR550. Net als de Rotel RAP-1580 is dit model ingericht op de ultieme audio-ervaring, maar daarbij krijg je ook een nauwkeurig en gebruiksvriendelijk kalibratiesysteem.

De Arcam AVR550 is één van de meest competente en krachtige receivers die we ooit getest hebben. Tegelijkertijd is het één van de soberste AV-receivers, vooral als je kijkt naar de rest van het speelveld. Streaming is minimalistisch, een interface is niet meer dan een lijst instellingen, en je gaat niet verliefd worden op zijn uiterlijk.

Lees verder in onze Arcam AVR550 review.

Denon AVR-X2400H

Voor rond de 550 euro kun je al een zeer degelijke, volledig uitgeruste en gebruiksvriendelijke av-receiver aanschaffen. De Denon AVR-X2400H is hier een perfect voorbeeld van. Het vermogen ligt wat lager, maar voor diegenen die minder hoge eisen stellen is dit een topmodel.

De AVR-X2400H is een bijzonder goed uitgeruste receiver die op heel veel vlakken goed scoort. Niet verbazend, want hij bouwt verder op de uitstekende X2300. Dit is dus verre van een totaal nieuwe receiver, maar een iets betere versie. De toevoeging van HEOS is gewoonweg heel slim.

Lees verder in onze Denon AVR-X2400H review.Yamaha Avantage RX-A3070

De Yamaha RX-A3070 is met een prijs van 2.700 euro niet goedkoop, maar biedt wel ontzettend veel waar voor je geld. De RX-A3070 is de krachtigste receiver uit de line-up, met negen kanalen en 230 Watt (op 4 Ohm). De RX-A3070 heeft daarnaast twee extra pre-outs waardoor je de receiver kunt uitbreiden naar elf kanalen.

Het is altijd interessant geweest om te kijken naar de Avantage-reeks van Yamaha. Zeker op vlak van versterking biedt de A3070 veel vermogen, gecombineerd met een sterke DAC, veel inputs, MusicCast en professionele opties, zoals XLR-ingangen.

Lees meer over de Yamaha Aventage RX-A3070.Denon AVR-X6400H / Marantz SR8012

Het is geen geheim; Denon en Marantz komen bij hetzelfde moederbedrijf vandaan en zijn dan ook vaak uitgerust met dezelfde features en functies. Echter, de afstelling en dus klank verschilt en zorgt er bij velen voor dat of Denon of Marantz de voorkeur krijgt. Dit jaar zijn we onder de indruk van verschillende topmodellen van Denon en Marantz. Bij Denon springt de AVR-X6400H eruit, bij Marantz de iets meer premium SR8012. Beide modellen komen met een bak aan vermogen, 11-kanaals aansturing en Heos.

De AVR-X6400H is een absolute aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar de ultieme home cinema-ervaring, een goede muziekweergave en tientallen opties om je favoriete muziek weer te geven of door de rest van het huis te sturen. Alle nieuwste standaarden en technieken worden ondersteund waardoor je de komende jaren zeker goed zit met dit model.

Lees verder in onze Denon AVR-X6400H review en Marantz SR7012 review. Lees ook onze Marantz SR8012 review.
€ 2.199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 2.199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 2.999,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Sony STR-DN1080

Voor ongeveer 600 euro is de Sony STR-DN1080 een absolute aanrader. Dit model biedt veel vermogen, een strak design, een verscheidenheid aan aansluitingen en opties, en brede ondersteuning voor bestandsformaten.

Je kunt de STR-DN1080 maar op weinig tekortkomingen betrappen. Klankmatig is hij sterk en heeft hij in deze klasse ruim vermogen. Op muziekvlak presteert de STR-DN1080 uitstekend. Sony verdient een schouderklopje voor de goede hi-resondersteuning en de beslissing om vooral Chromecast te ondersteunen.

Lees verder in onze Sony STR-DN1080 review.


€ 489,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

€ 489,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 549,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Meer informatie

Voor meer informatie over het inrichten van je home cinema systeem en aankoop adviezen kun je terecht in onze homecinema informatiegids. Ook kun je direct meer lezen via onderstaande links.

Een receiver kopen en instellen: alle tips en adviezen
Aansluitingen van een av-receiver: alles dat je moet weten
De belangrijkste tips en adviezen voor het instellen van je AV-receiver
Wat is een versterker en waar moet je op letten als je er een koopt?
Luidsprekers kopen: waar moet je op letten?
Dolby Atmos luidsprekers plaatsen en aansluiten op een receiver: dit moet je weten

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  23 december, 2017 om 14:27

  Er zijn veel meer merken die beter zijn dan getoonde hier komt er nog een vervolg .

  • Martijn Chel
   24 december, 2017 om 12:10

   Niet in de prijsklassen die wij behandelen. Althans, geen beduidend betere modellen.

   • Hans
    27 juli, 2018 om 13:00

    In de tijdschriften wordt geadverteerd door de bedrijven, dus de tijdschriften zijn nooit helemaal onafhankelijk. Dat blijkt ook uit de uitkomsten van testen die bladen publiceren. Wiens brood men eet, diens wordt men spreekt.

   • Martijn Chel
    27 juli, 2018 om 21:35

    Toch werkt het niet zo, althans bij ons niet. Redactie en commercie zijn 100% gescheiden, dus redactie schrijft puur objectief, ongeacht of een merk adverteert of niet.

  • Hans
   13 juli, 2018 om 14:09

   Als je dat zo goed weet, noem dan eens enkele betaalbare alternatieven. Ik weet er weinig van. Heb ook niet de illusie dat ik alles zo goed hoor, maar wil wel graag het beste tegen een budget prijs.
   Thans heb ik een AV receiver van Onkyo en een DVD speler van Onkyo. Maar nu ik sinds kort een LG blue rau heb gekocht ms is de aanslutingen voor de TV.

   Of zijn er mogelijkheden c.q. verloopstekkers om mijn bestaande apparatuur op mijn LG Oled aan te sluiten

   Vriendelijke Groet

   hgroet@gmail.com

 2. Ton Werts
  24 december, 2017 om 10:43

  En vergeet de Pioneer SC-LX 901 niet , 11.2 keer 200 watt dus geen pre-out nodig , Dolby Atmos , DTS : X , 4K HDR , Klasse D versterker en London Air Studio geclassificeerd….een echt werkpaard voor rond de 2000 euro .

 3. HvK
  25 december, 2017 om 13:04

  Inderdaad vreemd dat Pioneer ontbreekt..

 4. Paul van Raalten
  25 december, 2017 om 22:57

  Kan iemand mij uitleggen waarom deze AV receivers nog steeds AM en FM ondersteunen terwijl dat geen kwaliteit biedt en er via kabel of satelliet prima radio is te ontvangen.

 5. Olivier van der Drif
  28 december, 2017 om 10:27

  Ik mis de Anthem MRX720 (3299 euro) en de Arcam AVR850 (5499 euro). Beide worden geroemd.

 6. Hoebeke Achiel
  20 januari, 2018 om 20:00

  In verband met de door spraak reagerende afstandsbediening, hier beschreven, en in de handel verkrijgbaar, wil ik hierbij graag volgende kanttekening maken; hier in België kijken het overgrote deel van de kijkers via digitale TV van ofwel Proximus of Telenet, en word het teve-toestel via de door de kabelnet-maatschapij bijgeleverde afstandsbediening bediend, en niet met de de afstandsbediening geleverd bij het TV- toestel ; dus alle mogelijk gagets ten spijt

 7. Ronald
  30 maart, 2018 om 8:53

  Onkyo ontbreekt staat er niet op vreemd

 8. Geert
  01 april, 2018 om 8:58

  Hallo,

  Ik heb een Onkyo TX-NR 515 staan maar problemen met HDMI , die valt soms uit blijkbaar gekend voor Onkyo ! wie kan er mij een merk/type aanraden dat betaalbaar is ? ik heb speakers van Mirage staan 7.1 zou het moeten zijn +/-120watt per kanaal.
  wie kan mij helpen of wie waar ik deze receiver kan laten herstellen , ik heb in gent service center gehoord en dat zou al 300€ zijn voor de board v/d HDMI te vervangen .
  (geert.verlinden9@telenet.be)

  bedankt,

  • Michel
   03 april, 2018 om 14:23

   Ook jarenlang een Onkyo gehad, de laatste was een TX-NR535. Ook dit model heeft last van de HDMI board, is al vervangen maar nog steeds problemen.

   Het is een algemeen probleem, ik ben overgegaan naar een Denon en voor de €300,- zou ik iets meer bij leggen en naar een ander model/merk gaan.

 9. Geert
  01 april, 2018 om 9:12

  wie kan er mij iets laten weten of ik yamaha of Denon zou nemen of terug een onkyo ?

  bedankt,

  • Michel
   03 april, 2018 om 14:25

   Yahama of Denon.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.