Apple heeft voor de Apple TV zojuist een belangrijke update uitgebracht. Het besturingssysteem wordt hierdoor naar tvOS-versie 11.2 geholpen. De update brengt onder meer een betere beeldkwaliteit naar het kastje.

Dynamisch kleurbereik

Die betere beeldkwaliteit wordt bereikt door een optionele setting waardoor het dynamische kleurbereik van een film meer lijkt op dat van de Apple TV 4K. Echter, rommelen in de instellingen kan de filmervaring wel aantasten, dus een terugkeer naar de normale settings blijft mogelijk. Dan worden geen compromissen gesloten om de kwaliteit van de film te maximaliseren. Ook de frame rate kan nu worden aangepast. Die mogelijkheden heten Match Dynamic Range en Match Frame Rate.

Sport

Er komt ook meer sport naar de Apple TV. Zowel de Apple TV 4K als zijn voorganger uit 2015  krijgen veel meer sportuitzendingen, althans bij Amerikaanse klanten. De app levert na de update optionele live-scores en er kunnen notificaties worden verzonden als een wedstrijd is afgelopen. Tijdens een live sportwedstrijd kan daar altijd naartoe geschakeld worden vanuit andere activiteiten op de Apple TV. Voor mensen die een wedstrijd willen beleven alsof ze er zelf bij zijn, kan de weergave van de scores worden uitgezet.

Abonnementen

De vernieuwde sport-app houdt ook bij in welke seizoenen bepaalde sporten populair zijn. Er kunnen diverse abonnementen worden afgesloten op sportuitzendingen, waardoor wedstrijden live te zien zijn en er makkelijk geschakeld kan worden tussen verschillende wedstrijden die gelijktijdig worden afgewerkt.