Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon werkt mogelijk aan een eigen versie van YouTube

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2017, 9:50 CategorieStreamingdiensten

Online winkelketen en techgigant Amazon werkt momenteel mogelijk aan een eigen versie van de videostreamingdienst YouTube. Er is namelijk een trademark opgedoken die het bedrijf heeft ingediend met de naam AmazonTube.

AmazonTube wordt concurrent van YouTube – gerucht

Amazon, ooit een online winkelketen en nu ook een techgigant, heeft een opmerkelijk handelsmerk laten vastleggen. Dat handelsmerk is AmazonTube. Eigenlijk weet niemand nog wat dit betekent, maar als we kijken naar de naam kan het zijn dat er wordt gewerkt aan een concurrerend platform voor YouTube. En dat zou niet echt vreemd zijn, aangezien Amazon en Google al een flinke tijd ruzie hebben en Google eerder al de videostreamingdienst terugtrok van de Amazon Echo Show (een smarthomegadget).

Daarnaast wordt er in de beschrijving van het handelsmerk ook een soort YouTube-dienst beschreven:

… providing non-downloadable pre-recorded audio, visual and audiovisual works via wireless networks on a variety of topics of general interest.

Eerder registreerde Amazon ook al de naam OpenTube, wat ook zomaar een naam voor een dergelijk platform kan zijn. Wat Amazon precies van plan is, is op moment van schrijven nog onduidelijk. Ook kwam eerder al in het nieuws dat Amazon werkt aan een freemium versie van Amazon Prime Video (waarbij je de films en series op Prime Video kunt bekijken wanneer je advertenties bekijkt). Het wachten is nu op Amazon, die ongetwijfeld in de komende maanden verschillende aankondigingen zal gaan doen.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    21 december, 2017 om 22:58

    You tube is ook bezig om kanalen te verwijderen als het niet in hun straatje past wat je er op zet. Dus als je een afwijkende ideen er op na houd ( over ufo of ietes dergelijk) word je er af gegooit en geblokkeerd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.