Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon Prime Video eindelijk beschikbaar op Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2017, 14:43 CategorieStreamingdiensten

Vanaf vandaag is de Amazon Prime Video-app ook op Apple TV te gebruiken. De app werd een half jaar geleden aangekondigd tijdens de WWDC, maar nu eindelijk ook daadwerkelijk uitgerold. De app is ook in Nederland beschikbaar.

Amazon Prime Video en Apple TV

De snelste manier om de app te vinden in de tvOS App Store, is door te zoeken naar ‘Amazon’ en vervolgens te klikken op ‘Amazon Shopping’. Onderaan staat dan bij ‘Meer van deze ontwikkelaar’ ook de Prime Video-app. Overigens is tegelijk met deze update ook de iOS-versie van de app van een update voorzien. Deze is nu voorzien van ondersteuning voor de iPhone X.

Apple en Amazon kondigden in eerste instantie aan dat de Amazon Prime Video-app in de loop van de zomer al naar Apple TV zou komen. Dat moment misten de bedrijven echter, maar ondertussen zijn ze er dus wel in geslaagd om hem uit te brengen. Waarom het zo lang geduurd heeft is de vraag.

Wellicht heeft het te maken met een onderlinge discussie tussen Amazon en Apple. Sinds 2015 verkoopt Amazon de Apple TV niet meer in zijn webwinkel. Ook konden de twee bedrijven het er niet over eens worden hoe de omzet uit de iOS-app van Amazon verdeeld moet worden. Een soortgelijk probleem treft Google en Amazon ook al.

Amazon Prime Video in Nederland

Ook in Nederland is Amazon Prime Video beschikbaar. Je kan de videodienst gedurende één maand voor 3,99 euro gebruiken en betaalt daarna 5,99 euro per maand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.