Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One X ontvangt snel update voor probleem met Blu-ray-speler

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2017, 9:40 CategorieGaming

De Xbox One X heeft een probleem met het afspelen van Blu-ray-discs, maar gelukkig kan dat probleem worden opgelost middels een update. Wanneer je een film in high dynamic range kijkt, dan kan het zijn dat de zwarte kleur niet goed wordt weergeven.

Xbox One X heeft probleem met afspelen van Blu-ray’s

De Xbox One X is nog maar net te koop en helaas is er al een probleem opgedoken met enkele modellen. Het kan namelijk zijn dat de zwarte kleur in films gepresenteerd in high dynamic range, niet goed wordt weergeven. Mike Ybarra, bij Microsoft verantwoordelijk voor Xbox en gaming op Windows 10, heeft via Twitter laten weten dat er snel een update wordt uitgebracht om dit probleem te verhelpen. Wanneer de update precies zal arriveren is niet bekendgemaakt, maar als het goed is hoeven we er nog maar een paar dagen op te wachten.

Wanneer je films met een hoop donkere scenes bekijkt, dan kan het zijn dat de kleuren niet goed worden weergeven wanneer high dynamic range aanstaat. Het kan ook gebeuren dat de ondertiteling anders wordt weergeven dan de bedoeling is. Dit is nogal een irritatie voor mensen die het apparaat gebruiken als UHD Blu-ray-speler, maar gelukkig erkent Microsoft het probleem en kunnen we dus binnen enkele dagen een update verwachten. Ondertussen wachten we ook nog op een fix voor het hdr-probleem binnen de Netflix-applicatie.  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    14 november, 2017 om 17:57

    Achterhaald nu 4 K risk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.