Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #9

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2017, 13:42 CategorieEntertainment

De entertainment-rubriek op Homecinema Mazagine is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week onder meer Call of Duty in het Nationaal Militair Museum, het succes van de unieke film Loving Vincent en Prince weer heel even terug in de bioscoop.

Call of Duty live in Nationaal Militair Museum

Activision organiseert op vrijdag 3 november een Call of Duty live show in het Nationaal Militair Museum in Soest.

De show is bedoeld om de release van de game Call Of Duty: WWII extra kracht bij te zetten. Het spel is vanaf morgen verkrijgbaar voor PlayStation4, Xbox One X en pc en het event is tussen 22:00 en 00:30 live te zien via Facebook.com/CallofDuty. Elke squad is daarbij te volgen via een eigen livestream. De squads bestaan uit artiesten, voetballers, YouTubers en de redactie van de website Dumpert. Acht teams nemen het vanaf 22:00 uur tegen elkaar op in de nieuwe multiplayer van Call of Duty.

Hedwig Saam, directeur Nationaal Militair Museum, vertelt: “Call of Duty: WWII weet het strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog levensecht te vatten. We denken dat de game een mooie manier is om onder een jonge doelgroep bewustzijn te creëren over alle gebeurtenissen in de oorlog. Het Nationaal Militair Museum maakt die historie tastbaar en toont waarom we die tijd niet mogen vergeten.”

Sign o’ The Times weer terug in de bioscoop

Eind deze maand komt de Prince-film Sign ‘o The Times weer even terug in de bioscoop met een digitaal gerestaureerde versie.

De reprise wordt georganiseerd in verband met het 30-jarige jubileum van Sign o’ The Times. Van 20 november tot en met 26 november draait de door Prince geregisseerde concertfilm in meer dan tachtig Nederlandse bioscopen. De nieuwe bioscooprelease is tevens bedoeld als een reünie voor de fans van Prince, want ze worden opgeroepen om zich voor het bezoek in ‘peach or black’ te kleden. Op deze manier moet de in april overleden Prince gezamenlijk herdacht gaan worden.

Sign ‘o the Times ging op 20 november 1987 in première. De film bevat songs als U Got the Look, If I Was Your Girlfiend, I Could Never Take The Place Of Your Man, The Cross en de titelsong. Ook het nummer Red Corvette is te horen. De band bestond uit onder meer Sheila E. op drums, toetsenist Doctor Fink, saxofonist Eric Leeds en zangeres Cat Glover.

FIFA en EA organiseren eWorld Cup 2018

Voetbalbond FIFA en uitgever Electronic Arts organiseren volgend jaar een digitale versie van het WK voetbal.

Het evenement krijgt The Road To The FIFA eWorld Cup 2018 als titel. Er zullen in 2018 verschillende wedstrijden georganiseerd worden. De spelers die daaraan mee mogen doen worden geselecteerd op basis van hun performance tijdens FIFA Ultimate Team Champions Weekend League online en verschillende classificeringswedstrijden en toernooien. FIFA en EA zullen straks 128 deelnemers uitkiezen: 64 spelers voor PlayStation 4 en 64 spelers voor Xbox One. Uiteindelijk zullen er 32 spelers in augustus deelnemen aan de eWorld Cup.

Electronic Arts en FIFA willen met het kampioenschap de groei van competitief spelen met FIFA 18 en het engagement rondom de titel vergroten. Dat vertelt Todd Sitrin, senior vice president en general manager van EA’s Competitive Gaming Division.

Unieke film Loving Vincent 25.000 keer bezocht

Distributeur Cineart maakte bekend dat ruim 250.00 mensen een bezoek brachten aan de nieuwe bioscoopfilm Loving Vincent.

Loving Vincent ging vorige week op 26 oktober in première en is de allereerste geschilderde film; de gehele film is geschilderd met Van Gogh olieverf van de Nederlandse verffabrikant Royal Talens. Loving Vincent won al verschillende sprijzen, waaronder de Publieksprijs op het Annecy Animatie Filmfestival en de Publieksprijs voor Beste Film op Filmfestival Oostende. Regisseur Dorota Kobiela mocht ook op het Parool Amsterdam Filmfestival de Publieksprijs in ontvangst nemen.

Ook de bijbehorende expositie Loving Vincent, een tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch, wordt goed bezocht. De expositie geeft bezoekers inzicht in de totstandkoming van de film. Voor Loving Vincent werden 65.000 frames met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars, die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden. Meer dan honderd van deze schilderijen zijn te bewonderen in de expositie.

Nintendo Switch 7,63 miljoen keer verkocht

De spelcomputer Switch van fabrikant Nintendo ging sinds de lancering wereldwijd 7,63 miljoen keer over de toonbank.

Dat bleek uit de kwartaalcijfers die Nintendo bekend heeft gemaakt. De console en handheld bleek het afgelopen jaar een gigantisch groot succes voor Nintendo. Door dat grote succes heeft het Japanse bedrijf de toekomstige verkoopverwachting zelfs naar boven bijgesteld. Ze verwachten eind maart 17 miljoen Switch-units te hebben verkocht. In een eerdere prognose gingen ze nog uit van 12,7 miljoen verkochte exemplaren van de Switch.

Nintendo verwacht in die periode ook 55,5 miljoen Switch-games te gaan verkopen, waar men eerder rekende op 40,5 miljoen verkochte exemplaren. De bestverkochte Switch-game van dit moment is The Legend of Zelda: Breath of the Wild met 4,7 miljoen verkopen. Mario Kart 8 Deluxe neemt met 4,4 miljoen verkochte units de tweede plaats in. Het afgelopen kwartaal zag Nintendo zijn winst stijgen naar 30,2 miljard yen.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.