Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #13

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2017, 14:30 CategorieEntertainment

De entertainment-rubriek op Homecinema Magazine is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week onder meer Christopher Nolan op Ultra HD Blu-ray, een nieuwe VOD-dienst van Hans Teeuwen en feestdagen specials bij Pathé.

Christopher Nolan-films op Ultra HD Blu-ray

Een groot gedeelte van het oeuvre van regisseur Christopher Nolan komt uit op Ultra HD Blu-ray.

Het gaat om de films Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, The Prestige, Inception, Interstellar en Dunkirk. Zijn remake van Insomnia, dat hij net als de andere films maakte voor Warner Bros, ontbreekt in het lijstje, waarschijnlijk omdat die film een hogere leeftijdskeuring kreeg en de films in sommige landen ook worden uitgebracht in een boxset. Voor Nederland zijn momenteel enkel de losse releases aangekondigd. Memento en The Following zijn de andere nog ontbrekende titels.

De UHD-release van Dunkirk is eerst aan de beurt, deze stond in Nederland al ingepland voor 18 december. De overige films uit het lijstje verschijnen op 31 januari in Nederland en hebben elk een adviesprijs van 30 euro per stuk. Nolan is een groot fan van Ultra HD Blu-ray, met name door de aanwezigheid van high dynamic range, dat aan elke film werd toegevoegd.

Cabaretier Hans Teeuwen start eigen VOD-dienst

Hans Teeuwen lanceert deze week een online platform waarop hij al zijn werk beschikbaar zal stellen.

De VOD-dienst krijgt de naam Hans Teeuwen World. Het gehele oeuvre van de komiek zal er te zien zijn, inclusief een nog niet eerder op tv vertoonde Nederlandse voorstelling. Het platform wordt wekelijks aangevuld met exclusieve filmpjes, die Teeuwen speciaal voor het kanaal zal maken. Ook ontvangen leden van Hans Teeuwen World allerlei privileges, zoals voorrang bij de kaartverkoop van toekomstige voorstellingen.

Teeuwen zal daarnaast live uitzendingen gaan verzorgen en de cabaretier zal ook persoonlijk in contact treden met zijn community. Hans Teeuwen World gaat morgen (vrijdag) om 12:00 uur live en is te bereiken op hansteeuwen.nl. Consumenten kunnen zich daar aanmelden voor een lidmaatschap op het platform.

Pathé viert aanstaande feestdagen met specials

De bioscopen van Pathé krijgen in december rond de feestdagen een speciale programmering.

De zogenaamde Feestdagen Specials trappen af met Home Alone. De kerstklassieker is vanaf 9 december te zien in bioscopen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Tilburg, Zaandam, Zwolle, Ede, Nijmegen en Utrecht. Een week later is het de beurt aan Gremlins, dat vanaf 16 december tijdelijk terugkeert naar de bioscoop.

Verder is op 17 december de balletvoorstelling The Nutcracker te zien, in de uitvoering van het Bolshoi Ballet. Twee dagen later staat het evenement Intimissimi on Ice geprogrammeerd, met daarbij een grote rol voor Andrea Bocelli. Op 24 december is de opera Hansel and Gretel te zien en de Feestdagen Specials worden 31 december afgesloten met het Oudejaarsconcert van de Berliner Philharmoniker.

Pokemon kan marktaandeel Switch omhoog stuwen

Een Pokémon-game zou het marktaandeel van de Nintendo Switch straks enorm kunnen doen stijgen.

Volgens analist Mat Piscatella van het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD zou een stijging van maar liefst 40 procent niet onmogelijk zijn. Nintendo heeft al aangekondigd dat er volgend jaar een nieuwe Pokémon-game voor de Nintendo Switch gaat verschijnen, maar de releasedatum wordt nog geheim gehouden. De release van de game kan ervoor zorgen dat Nintendo in 2018 in Amerika een marktaandeel van 40 procent behaalt.

Vorige week maakte de Pokémon Company nog bekend dat de verkoop van alle Pokémon-games wereldwijd de grens van 300 miljoen units is gepasseerd. Dat betreft alleen fysieke verkopen, want de digitale downloads werden niet meegerekend. Ook de smartphone-games Pokémon Go en Pokémon Shuffle werden niet meegenomen.

Add-on content leverde 5 miljard dollar op

Add-on content voor pc- en consolegames leverde dit jaar een omzet van ongeveer 5 miljard dollar op.

De omzet is daarmee hetzelfde als in 2016. Dat bleek uit een onderzoek van Superdata. In het rapport staat verder te lezen dat de omzet uit pc- en consolegames gelijk is gebleven: zowel in 2016 als in 2017 bedroeg die omzet 8 miljard dollar. De omzet uit additionele content voor gratis pc-games kende wel een stijging: 22 miljard dollar in 2017, tegenover 19 miljard dollar in 2016.

Volgens het rapport blijft het businessmodel van additionele content goed uitpakken voor uitgevers. Als voorbeeld noemt SuperData FIFA 18. Dankzij de populaire modus Ultimate Team is de omzet uit additionele content voor FIFA 18 met dubbele cijfers gestegen. Het bureau verwacht dat in 2022 de omzet uit add-on content voor pc- en consolegames stijgt naar 7 miljard dollar.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.